Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Τριήμερο σεμινάριο διαιτησίας στο Καρπενήσι

Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά τη διεξαγωγή σεμιναρίου στο Καρπενήσι διάρκειας τριών ημερών (31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου).

SEMINARIO

Το σεμινάριο, που είχε πραγματοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν έλαβε χώρα στο Hotel Avaris και σε αυτό συμμετείχαν περίπου 40 διαιτητές από το γειτονικό Νομό.
 
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου λίγο πριν τις 7μμ κηρύχθηκε η έναρξη σεμιναρίου, με εισαγωγικές ομιλίες από τους: Πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Παπαχρήστου, Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας κ. Χρήστου Παπαχαραλάμπους, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργο Καραγιάννη, τον παρατηρητή Super League Βασίλη Τεροβίτσα, αλλά και το παλαιό μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ και πρωην αρχιδιαιτητή Βασίλη Νικάκη και ο υποψήφιος για την Προεδρία της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, που ήταν από τις υψηλούς προσκεκλημένους του σεμιναρίου. 

Ο Βασίλης Τεροβίτσας
TEROVITSAS

Στο περιθώριο του σεμιναρίου βραβεύτηκε ο  διεθνής βοηθός διαιτητής Γρηγόρης Πάνου, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
Στη συνέχεια, οι εργασίες του σεμιναρίου άρχισαν με τον κ. Χρέλια Χαράλαμπο να αναφέρεται στη: Διαχείριση του παιχνιδιού, με προβολή βίντεο, συνεχίστηκαν με την εισήγηση του κ. Κόκκοτου Βασίλειου σχετικά με την αθλητική ψυχολογία και την προετοιμασία Διαιτητή και ολοκληρώθηκαν (για την πρώτη μέρα) με την σύντομη αναφορά του κ. Τομαρά Σπύρου στην τροποποίηση Κανονισμών για την περίοδο 2012-13, που αφορούν κυρίως τα ακόλουθα: διαφημιστικές πινακίδες, αριθμός και εξοπλισμός παιχτών, έναρξη-επανέναρξη αγώνα, παραβάσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά, αλλά και το ειδικό σπρέι, που ήδη χρησιμοποιείται στη Λατινική Αμερική.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου οι διαιτητές προπονήθηκαν στο γήπεδο και στη συνέχεια ακολούθησε το θεωρητικό κομμάτι με τις εισηγήσεις των  κ. Νικάκη (Αποδυτήρια διαιτητών - παρατηρητής αγώνα), κ. Σωμαρακάκη (ομαδική συνεργασία, θέσεις-τοποθετήσεις και προβολή βίντεο) και κ. Καψάλη (Προσωπικότητα Διαιτητή. 

Ο Βασίλης Νικάκης
NIKAKHS
 
Ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης βραβεύτηκε ως επίσημος προσκεκλημένος του σεμιναρίου και στη συνέχεια έκανε μια αναδρομή στην καριέρα του, πριν αρχίσει την παρουσίαση του θέματός του.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με προπόνηση και ασκήσεις διαιτησίας στο Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.

SEMINARIO-2
 
Το τριήμερο σεμινάριο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου με προπόνηση στο γήπεδο και στη συνέχεια με τις εισηγήσεις των κ. Τάπραντζη, που ανέλυσε το Ανάλυση άρθρου 11, σχετικά με τον κανονισμού του οφσάιντ και κ. Κωνσταντίνου σχετικά με το νέο τρόπο προπόνησης UEFΑ.

SEMINARIO-3

SEMINARIO-4

SEMINARIO-5

SEMINARIO-6

SEMINARIO-8

SEMINARIO-8

SEMINARIO-7