Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ξεκινά σήμερα το 24ο τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής στο Καρπενήσι.

Θέμα “Το παιδί και η οικογένεια στο ορεινό χωριό: εσωτερική μετανάστευση και ποιότητα ζωής”. Ελεύθερη η είσοδος για το κοινό.

sinedriako kentro_karpenisiou

Όπως είχαν γράψει την περασμένη εβδομάδα (αρ. φυλ. 512/ 05-09-12) τα «Ευρυτανικά Νέα», στο Καρπενήσι θα πραγματοποιηθεί, το τριήμερο 14, 15 & 16 Σεπτεμβρίου το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας

Το συνέδριο, το οποίο θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Καρπενησίου και κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν σημαντικά θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών, τη διάθεση του ελεύθερου χρόνου και την προσβασιμότητα τους σε διάφορες υπηρεσίες, που επηρεάζουν την υγεία και την ευεξία τόσο των ίδιων των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Η είσοδος και η παρακολούθηση των τριήμερων εργασιών του συνεδρίου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το έντυπο υλικό (πρόγραμμα, τόμος περιλήψεων κα), να συμμετάσχουν στις παράλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, καθώς και να λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης του συνεδρίου, οφείλουν να προχωρήσουν σε εγγραφή, η οποία ανέρχεται στα 70 ευρώ για ιατρούς, σε 30 ευρώ για νοσηλευτές και λοιπά επαγγέλματα υγείας και 20 ευρώ για φοιτητές· εγγραφές θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα ενδεικτικά
Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ενώ λίγο αργότερα θα γίνουν τα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής παιδιών με θέμα «Το παιδί και η φύση».

Η εναρκτήρια ομιλία θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ, όπου θα παρουσιαστεί «Η ζωή στα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου», με ανάγνωση κειμένου και αποσπάσματα από το βιβλίο του σπουδαίου Ευρυτάνα λογοτέχνη.

Στις 8.30 θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο σχετικά με την αξία της φυσικής τάξης.

Για αύριο, Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, είναι προγραμματισμένη η έναρξη των Συνεδριών, κατά τη διάρκεια των οποίων επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους θα αναπτύξουν στο κοινό του Καρπενησίου μια ενδιαφέρουσα θεματολογία, με βασικές συνιστώσες ζητήματα υγείας και εκπαίδευσης των παιδιών, λαϊκές δοξασίες, τη σχέση των νέων με την Τεχνολογία και την Τέχνη κα.

Η πρώτη συνεδρία θα αρχίσει στις 10.30 το πρωί και θα ασχοληθεί με τη «Λαϊκή Ιατρική: γιατροσόφια, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες», ενώ στη συνέχεια θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, οι «Κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην υγεία των παιδιών (13.30 με 14.30), «Η επιστήμη και η Τέχνη συνομιλούν», «Νέες δυνατότητες πρόσβασης στην εκπαιδευτική διαδικασία» και αρκετά ακόμα θέματα.

Την τρίτη -και τελευταία- μέρα του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, θα τεθούν επί τάπητος θέματα που πραγματεύονται την «Ψυχική Υγεία», την «Κοινωνική επιδημιολογία και την πρόληψη καρδιοαγγειακών νοσημάτων» κ.α.

Η τελετή λήξης είναι προγραμματισμένη για τη 1.30 το μεσημέρι, όπου και θα διεξαχθεί ένας ανοικτός διάλογος με επιστήμονες, πολιτικούς και πολιτικούς, θα γίνει απονομή διακρίσεων στους μαθητές που συμμετείχαν στην έκθεση ζωγραφικής και στο βήμα διαλόγου εφήβων, θα βραβευθούν οι καλύτερες ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις και θα χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στο συνέδριο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των τριών ημερών του Συνεδρίου 

sinedrio1

sinedrio2

sinedrio3

sinedrio4

sinedrio5