Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Caravan of Thieves - The Funhouse 2012

cd513

Κοιτώντας το βίντεο που ετοίμασαν οι Caravan of Thieves για το γλυκόπικρο και σατυρικό Raise the Dead, αντιλαμβάνεσαι εξαρχής τόσο την αισθητική τους όσο και την εν γένει φιλοσοφία τους.

Υπάρχει μια «ζεστή», τσιγκάνικη ευγένεια σ’ αυτούς τους μουσικούς, πηγαία και άκρως ψυχαγωγική, η οποία, ανεξαρτήτως τους στίχους ή την θλιμμένη θεματική της, σε κάνει να νιώθεις όμορφα, είτε στροβιλίζεσαι νοερά σ’ ένα φανταστικό βαλς είτε συμμετέχεις (πάλι νοερά) σε μια εναλλακτική και χύμα βραδιά αφήνοντας στην άκρη για λίγο τις έννοιες και τα προβλήματα που σε τυραννούν.

Οι Caravan of Thieves, παρά τις εμφανείς επιρροές τους (τσιγάνικη και βαλκανική μουσική, folk και country) δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένες κατηγοριοποιήσεις και ούτε βάζουν ως προτεραιότητα την συγκροτημένη παρουσίαση των ιδεών τους.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους θυμίζουν περισσότερο ένα άναρχο και χαμογελαστό μπουλούκι μουσικών του δρόμου που «εισβάλλει» μια μέρα ξαφνικά στο σπίτι σου και δίχως να σε ρωτήσει το μετατρέπει με τις όμορφες μουσικές του σε υπέροχο παιδότοπο για καταπιεσμένους και σοβαροφανείς ενήλικες. Κι αυτό αρκεί…