Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για την ειδική αθλητική αναγνώριση

Εκπνέει 31 Δεκεμβρίου 2012 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη διατήρηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης των αθλητικών σωματείων.

GENIKHH

Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 λήγει η διορία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη διατήρηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης των αθλητικών σωματείων, στο πλαίσιο δημιουργίας του μητρώου αθλητικών σωματείων και του προγραμματισμού των επιχορηγήσεων για το έτος 2013 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), ως αρμόδιο επιτελικό όργανο για την εκπόνηση του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού.
Με την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκλησης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης όσων σωματείων δεν ανταποκριθούν, που σημαίνει ότι πλέον δεν θα θεωρούνται αθλητικά και δεν θα έχουν δικαίωμα σε οποιαδήποτε προνόμια από τη Γ.Γ.Α. (επιχορηγήσεις, συμμετοχή σε αγώνες κ.α.).
Τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της διατήρησης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης θα πρέπει να υποβληθούν στο αρμόδιο Τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων της Γ.Γ.Α., ενώ τα παραπάνω σχετικά δικαιολογητικά βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Α.: www.gga.gov.gr «αθλητική αναγνώριση/δικαιολογητικά για την αθλητική αναγνώριση».
 
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας αναφέρει τα εξής:
«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως το αρμόδιο επιτελικό όργανο για την εκπόνηση του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου μητρώου αθλητικών σωματείων έχει ζητήσει από τα σωματεία, με έγγραφα της μέσω των οικείων ομοσπονδιών και ΕΠΣ να υποβάλλουν δικαιολογητικά για τη διατήρηση της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης...».
Η ΓΓΑ ζητάει από τις Ενώσεις να  ενημρώσουν τα σωματεία που δεν έχουν αποστείλει μέχρι τώρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να τα υποβάλλουν στο αρμόδιο Τμήμα Σωματείων και Γυμναστηρίων μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2012, καταληκτική ημερομηνία.
 
* Η μη υποβολής της σχετικής αίτησης, συνεπάγεται η αυτόματη ενεργοποίηση διαδικασίας ανάκλησης της αθλητικής αναγνώρισης αθλητικού σωματείου, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΑ.