Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

ev media-logo

Alabama Shakes - Boys and Girls 2012

cd514

πασίγνωστο φεγγάρι της Αλαμπάμα είναι-όπως φαίνεται-πολύ γλυκό και ωθεί τους καλλιτέχνες που μεγάλωσαν υπό την προστασία του να έχουν έμπνευση και δημιουργικότητα.

Οι Alabama Shakes κυκλοφόρησαν πριν από λίγους μήνες το ντεμπούτο τους, ένα αυθεντικό και απέριττο μείγμα ατόφιου rock και ένθερμης soul, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές. Ψυχή του συγκροτήματος είναι η Brittany Howard, η οποία διαθέτει το σπάνιο χάρισμα μιας φοβερής φωνής, ρωμαλέας, στιβαρής και καθαρής.

Οι χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν τις εκρηκτικές της ερμηνείες (πολλοί λένε ότι αποτελεί ένα δυναμικό κράμα της Janis Joplin και της Aretha Franklin) δεν είναι υπερβολικοί, μιας και η Howard διαθέτει μια πηγαία ενέργεια που κατακλύζει το ερμηνευτικό της πεδίο, γιγαντώνοντας τις συνθετικές ικανότητες του συγκροτήματος.

Χωρίς να διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας, οι Alabama Shakes φτιάχνουν έναν πολύ καλό δίσκο βασισμένο στην μεγάλη rock/soul παράδοση των Η.Π.Α. με τα υλικά του παρελθόντος που αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και σήμερα ευχάριστες συγκινήσεις.