Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Δεν φεύγει η ακτινολόγος. Ήθελαν να τη μεταθέσουν στο Νοσοκομείο Άμφισσας. - Κόντρα Ταϊσίρ - Αγγουρά

Παραιτήθηκε από αναπληρωτής Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου κ. Ραουάσντε Ταϊσίρ, μετά από έντονη λογομαχία με τον Γενικό Διοικητή των Νοσοκομείων Λαμίας - Καρπενησίου & Άμφισσας κ. Αγγουρά. Τι απαντά ο Βασίλης Αγγουράς.

agouras taisir

Αριστερά ο Γενικός Διοικητής των Νοσοκομείων Λαμίας - Καρπενησίου & Άμφισσας κ. Βασίλης Αγγουράς και δεξιά ο αναπληρωτής Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου κ. Ραουάσντε Ταϊσίρ


 

Ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου κ. Ραουάσντε Ταϊσίρ, παραιτήθηκε από αναπληρωτής Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας, μετά από έντονη διαφωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Βασίλειο Αγγουρά εξαιτίας της απαίτησης του δεύτερου να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο Καρπενησίου στο Νοσοκομείο Άμφισσας, η ακτινολόγος Ιωάννα Προκόπιο

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καρπενησίου ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας - Καρπενησίου και Άμφισσας κ. Αγγουράς και είχε συνάντηση με τους γιατρούς, επίσκεψη την οποία κάλυψαν τα "Ευρυτανικά Νέα" (αρ. φυλ. 512/5-9-2012).

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η απόφαση του Γενικού Διοικητή των Νοσοκομείων να μετακινήσει την ακτινολόγο κα. Προκόπιο Ιωάννα στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δ/ντη του Ακτινολογικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου κ. Ραουάσντε Ταϊσίρ.

Ο κ. Ταϊσίρ, γνωστός στην Ευρυτανία εδώ και δεκαετίες, ο οποίος υπηρετεί με ζήλο και αυταπάρνηση τα ιατρικά του καθήκοντα, εξήγησε ότι αν μετακινηθεί η συγκεκριμένη ιατρός του ακτινολογικού, αποδυναμώνεται και υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο γενικά.

Μάλιστα, δημιουργήθηκε και επεισόδιο με τον Γενικό Διοικητή κ. Αγγουρά, με αποτέλεσμα ο κ. Ταϊσίρ να δηλώσει ότι παραιτείται από τη θέση του αναπληρωτή Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας, κάτι που έκανε πράξη με επιστολή του που απέστειλε στην διοίκηση του Νοσοκομείου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Στην επιστολή παραίτησής του -την οποία κοινοποιεί στη διοίκηση του Νοσοκομείου όπου και εξεδόθη απάντηση την οποία και δημοσιεύουμε παρακάτω- ο κ. Ταϊσίρ αναφέρει τα γεγονότα δηλώνοντας ότι "... επιμένω στην παραίτησή μου από Αναπληρωτής Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας (προηγήθηκε η πρώτη παραίτησή μου στις 12-7-2012 με αρ. πρωτ. 4084) για τους εξής λόγους:"

1. Στις 17/9/2012 κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή Νοσοκομείου Λαμίας κ. Αγγουρά με αίτημα μετακίνησης-μετάθεσης της ιατρού κας Προκόπιο Ιωάννας από το Νοσοκομείο Καρπενησίου προς το Νοσοκομείο Άμφισσας, είχα τις έντονες διαμαρτυρίες και άρνηση για την μετακίνηση αυτή. Η κα Προκόπιο Ι. διορίσθηκε στο Νοσοκομείο μας πριν από 20 περίπου μήνες με 5ετή θητεία σε οργανική θέση κατόπιν προκήρυξης και δέσμευσης της ιδίας για παραμονή της στο Νοσοκομείο μας γι' αυτό το χρονικό διάστημα.

2. Στη συζήτηση παρευρίσκονταν ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Καρατσίκης Δ. και ο Διοικητικός Δ/ντης του Νοσοκομείου κ. Κουτσιούμπας Α. και στη δίκαια θέση μου δεν βρήκα την ανάλογη στήριξη, ούτε από τον κ. Καρατσίκη Δ., ούτε από τον κ. Κουτσιούμπα Α. Μάλιστα, ο κ. Κουτσιούμπας Α. στήριζε περισσότερο τις θέσεις του κ. Αγγουρά παρά τις δικές μου, προφανώς, για δικούς του λόγους.

3. Προς το τέλος της συζήτησης προσήλθε στην αίθουσα συνεδρίασης ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Μπακογιάννης Κ., που στήριξε ενεργά τις θέσεις μου. Για την στήριξή του τον ευχαριστώ πολύ, γιατί στηρίζει κυρίως τα συμφέροντα των Ευρυτάνων και του Νοσοκομείου.

Κατόπιν όλων αυτών των λόγων, επιμένω στην παραίτησή μου, γιατί δεν θέλω να συμβάλω στην περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου και της Ευρυτανίας."

Ευχαριστώ τον βουλευτή 
& τον δήμαρχο Καρπενησίου
Ο κ. Ταϊσίρ θέλησε να ευχαριστήσει τον Κώστα Μπακογιάννη και τον Κώστα Κοντογεώργο, διότι με τη στάση τους στο θέμα  "στηρίζουν κυρίως τα συμφέροντα των Ευρυτάνων και του Νοσοκομείου"  και αποτέλεσμα αυτής ήταν την αποτροπή της μετακίνησης της γιατρού στην Άμφισσα, κάτι που θα προκαλούσε την υποβάθμιση του ακτινολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας εξέφρασε και την απορία του για τη στάση κάποιων γιατρών στο συμβούλιο, κάτι που άλλωστε αναφέρει και στην επιστολή του.


"Αναληθή όσα ισχυρίζεται ο κ. Ταϊσίρ"

Η απάντηση του Διοικητή των νοσοκομείων κ. Βασίλη Αγγουρά


Απάντηση στα όσα ισχυρίζεται ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ραουάσντε Ταϊσίρ, δίνει ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λαμίας - Καρπενησίου & Άμφισσας κ. Βασίλης Αγγουράς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Με την αριθμ. 5410/19-9-12 αίτησή σας επανυποβάλλατε την παραίτησή σας από τη θέση του Αναπληρωτή Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, επικαλούμενος συγκεκριμένους λόγους. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι τα όσα προβάλλετε ως αιτιολογία, είναι ΑΝΑΛΗΘΗ και ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΑ.

Αναληθή, επειδή:

1) Κατά την παρουσία μου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν διατύπωσα καμία προφορική ή έγγραφη πρόθεσή μου για μετακίνηση - μετάθεση της ιατρού Ακτινολόγου κας Τζιοβάννα Προκόπιο από την Υπηρεσία σας προς το Νοσοκομείο της Άμφισσας. Εκείνο που ζήτησα ήταν η συγκατάθεση τόσο της δικής σας, όσο και του Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για τα εξής:

α. Τη μία εφημερία που περικόπηκε στην αναφερόμενη γιατρό -όπως έγινε περικοπή σε όλους- να την πραγματοποιήσει στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, όπου υπηρετεί ο σύζυγός της και διαμένει η οικογένειά της, συνδράμοντας έτσι στην ελλιπή στελέχωση του εκεί Ακτινολογικού Τμήματος. Εξάλλου κάνοντας χρήση των νομίμων ρεπό της η εν λόγω γιατρός ορισμένες μέρες του μήνα διαμένει στην πόλη της Άμφισσας.

β. Ζήτησα από την τρίτη υπηρετούσα στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου γιατρό κα Πέτσα Αθανασία να εφημερεύσει μία μέρα επί πλέον καλύπτοντας μία ακόμα εφημερία για λογαριασμό της κας Προκόπιο. Η κα Πέτσα το αποδέχθηκε και δοθείσης της ευκαιρίας την ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

2) Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κος Δ. Καρατσίκης ήταν απόλυτα σαφής ότι από τη στιγμή που δεν προκύπτουν δυσλειτουργίες, έστω κατ’ ελάχιστο στο Ακτινολογικό Τμήμα, δοθείσης της συναίνεσης της κας Πέτσα Α., συμφώνησε με την προταθείσα αλληλοκάλυψη. Επιπλέον, τόνισε ότι αναμένει την εκ μέρους μας κατάρτιση προγράμματος επισκέψεων γιατρών με ειδικότητες που στερείται το Νοσοκομείο, όπως Ω.Ρ.Λ. και Ουρολόγου, στηρίζοντας κατά τη γνώμη μου το νοσοκομείο και κατ επέκταση τα συμφέροντα των Ευρυτάνων.

3) Ο Δήμαρχος της πόλης του Καρπενησίου κος Κ. Μπακογιάννης δεν προσήλθε προς το τέλος της συζήτησης, όπως εσείς αναφέρετε, παρά το θέμα συζητήθηκε στην ολότητά του παρουσία του.

Ανακόλουθα επειδή:
Η παρουσία του Δ/κού Δ/ντή κου Α. Κουτσιούμπα είχε καθαρά γραφειοκρατική σημασία και όχι ουσίας, δεδομένου ότι το εξεταζόμενο θέμα αφορούσε την Ιατρική Υπηρεσία και οι αρμοδιότητες μεταξύ των Υπηρεσιών είναι σαφώς καθορισμένες και διαχωρισμένες.

Συντονίζοντας τη λειτουργία τριών διασυνδεόμενων Νοσοκομείων από τη θέση που με όρισε η Πολιτεία, έως τώρα λειτουργώ με τη λογική της λαϊκής σοφίας: « το ένα χέρι νίβει το άλλο….».

Γι αυτό άλλωστε μετακίνησα από το Κ. Υγείας Λιδωρικίου στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, από την αρχή του έτους, Τεχνολόγο Ακτινολογικού διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία του ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ.

Γι αυτό πάλι ενέκρινα να διενεργούνται στο Νοσοκομείο Λαμίας για λογαριασμό του Νοσοκομείου Καρπενησίου εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις όπως P.S.A., εξετάσεις Θυρεοειδούς κλπ.

Κε Ραουάσντε
Το ότι ζήτησα τη γνώμη σας και τη συναίνεσή σας για ένα θέμα της απόλυτης αρμοδιότητάς μου και για το οποίο θα μπορούσα να αποφασίσω άμεσα, το εκλάβατε προφανώς ως αδυναμία ή για σκοπούς που αδυνατώ να αντιληφθώ.

Το έπραξα όμως ως δείγμα ευγενούς χειρονομίας απέναντι σε ένα Νοσοκομείο το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά χάρη στη φιλοτιμία ΟΛΟΥ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ του προσωπικού, για το οποίο οι Ευρυτάνες είναι περήφανοι και θέλουν να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού.

Επειδή η πατρίδα μας περνά δύσκολες μέρες, και, ειδικά στο χώρο της υγείας δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το αύριο, καλό θα ήταν να λειτουργούμε όλοι μας σαν πραγματικοί πατριώτες. Η διατάραξη της αρμονικής συνεργασίας μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.

Τέλος, επειδή είμαι και εγώ Ευρυτάνας, εξ αγχιστείας, πονώ εξίσου αυτόν τον τόπο και πιστεύω ότι προσφέρω το κατά δύναμη από τη θέση μου, λαμβανομένων υπόψη των αντίξοων δημοσιονομικών συνθηκών.