Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

ev media-logo

Χειμερινές εκδηλώσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης ξεκινά τις δραστηριότητές του για τη χειμερινή περίοδο 2012-2013, δίνοντας το δημιουργικό «παρών» στην πόλη της Λαμίας

dipethe517

Η Μetropolitan 
Opera στη Λαμία

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την παρουσίαση του βραβευμένου προγράμματος  “The Met: Live in HD” και παρουσιάζει το επόμενο Σάββατο 13 Οκτωβρίου το έργο του Donizetti «Το ελιξίριο του έρωτα», στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στις 19.55 το απίγευμα.

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του Barlett Sher. Την ορχήστρα διευθύνει ο Maurizio Benini. H Anna Netrebko κάνει το ντεπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της όμορφης και πλούσιας Αντίνα, ενώ ο Matthew Polenzani είναι ο Νεμορίνο, ο απλός χωρικός που την ερωτεύεται με πάθος. Ο Mariusz Kwiecien είναι ο υπερόπτης μνηστήρας της Αντίνα, ο λοχίας Μπελκόρε και ο Ambrogio Maestri θα ερμηνεύσει τον ρόλο του μάγου γιατρού «Δρ. Ντουλκαμάρα».

Τιμή εισιτηρίων 20 και 15 ευρώ για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-συλλόγους (άνω των είκοσι ατόμων). Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., οδός Υψηλάντου 17.

Θεατρικό Εργαστήρι -
Ερασιτεχνική Σκηνή
Στο τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του θεατρικού Εργαστηρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Οι ενδιαφερόμενοι θα διδαχτούν ορθοφωνία, κινησιολογία, ιστορία θεάτρου, υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι από ηθοποιούς συνεργάτες του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Όποιος από τους σπουδαστές ενδιαφέρεται θα μπορέσει να λάβει μέρος στην θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσει η ερασιτεχνική σκηνή στο τέλος της σχολικής περιόδου.

Κεντρική Σκηνή
Στις 9 Νοεμβρίου 2012 θα δοθεί η πρεμιέρα της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Ρούμελης με την παράσταση «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ» του Αυγ. Στρίντμπεργκ, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης, έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς οργανισμούς της χώρας μας,  τιμώντας τα 100 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.  Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, Μουσική Μαρίνας Χρονοπούλου.  Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Φέρτης. 

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Μαρίνα Ψάλτη, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρης Μυλωνάς, Φαίδων Καστρής, Παναγιώτης Νάτσης, Ιουλία Γεωργίου.  Αρχικά θα δοθεί  ένας αριθμός παραστάσεων στην πόλη μας, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.   Στη συνέχεια η παραγωγή θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στην ιστορική σκηνή  του «Υπογείου» θέατρου  Τέχνης και κλείνοντας την σαιζόν θα επανέλθει στην Λαμία για κάποιες παραστάσεις ακόμη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ οδός Υψηλάντου 17, Λαμία και στα τηλέφωνα 22310-33325 και 22310-32215.