Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(update) "Ποτάμια" οι δρόμοι με τις πρώτες σταγόνες. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Λύνει το πρόβλημα ο δήμος (φωτο)

Ο δήμος Καρπενησίου ανταποκρίθηκε στα παράπονα των κατοίκων της οδού Ιατρίδου (κοντά στο κέντρο της πόλης), εκεί όπου μετά από κάθε κακοκαιρία, οι δρόμοι μετατρέπονταν σε... ποτάμια.

freatia katharismos

Σήμερα το πρωί, συνεργείο του δήμου ανέλαβε να καθαρίσει-αποσυμφορήσει τα βουλωμένα φρεάτια στην περιοχή (σχετική φωτογραφία), έτσι ώστε οι χειμαρροι και οι λίμνες που σχηματίζονταν ύστερα από κάθε νεροποντή, να αποτελέσουν πια παρελθόν.

Το προχθεσινό ρεπορτάζ

Η έντονη απογευματινή νεροποντή που έπληξε χθες το Καρπενήσι ανέδειξε -για ακόμα μια φορά- το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές συνοικίες και γειτονιές της πόλης.

plimira karpenisi11

Μία από αυτές, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία του Καρπενησίου· για τους κατοίκους της οδού Ιατρίδου, στο στενό πάνω από τα σκαλάκια της οδού Βαλαωρίτου (δίπλα από το ξενοδοχείο ΕΛΒΕΤΙΑ, απέναντι από το κεντρικό φαρμακείο), ο δρόμος μπροστά από τα σπίτια τους γίνεται σχεδόν... αδιάβατος κάθε φορά που πέφτει αρκετή βροχή.

Τα βουλωμένα φρεάτια δεν μπορούν να απορροφήσουν τον όγκο του νερού που κατεβαίνει από ψηλά κι έτσι, σχηματίζονται λίμνες νερού, με σκαλιά και δρόμους να μετατρέπονται μέσα σε λίγα λεπτά σε ορμητικούς χειμάρρους.

Ενόψει του χειμώνα, οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχή, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που βρέχει...

plymira iatridou