Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Προτεραιότητα ο τουρισμός για τον δήμο Καρπενησίου

Ο δήμος πήρε μέρος σε συνέδριο τουρισμού στη Ρουμανία. Έρχονται και οι πρώτοι Άγγλοι τουρίστες.

aggloi touristes karpenisi

Θεωρώντας τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ο δήμος Καρπενησίου καταβάλλει συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυσή του.

Τα πακέτα διακοπών του Ramblers και η παρουσία του δήμου σε συνέδριο για τον τουρισμό υπαίθρου, αποτελούν ένα μόνο δείγμα από τα απτά αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών, οι οποίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Οι Άγγλοι τουρίστες

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο πρακτορείο περιπατητικού τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας «Ramblers», ο δήμος Καρπενησίου αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς για εναλλακτικό τουρισμό.

Το συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο έχει ήδη οργανώσει για το 2013 εναλλακτικές διακοπές στην Ευρυτανική πρωτεύουσα. Την Άνοιξη θα βρίσκεται στο Καρπενήσι το πρώτο οργανωμένο γκρουπ Άγγλων τουριστών, καθώς έχουν ανακοινωθεί συνολικά τρεις ημερομηνίες αναχώρησης τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο. Σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης οι υπεύθυνοι του πρακτορείου θα ορίσουν και νέες ημερομηνίες.

Παράλληλα, θα αποσταλεί στους πελάτες του, που υπερβαίνουν τις 70.000, το νέο φυλλάδιο του τουριστικού πρακτορείου, το οποίο φιλοξενεί αφιέρωμα στον δήμο Καρπενησίου. Το εν λόγω φυλλάδιο είχαν παρουσιάσει σε σχετικό ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα» πριν ένα μήνα περίπου (αρ. φυλ. 514/19-9-2012).

Στον σύνδεσμο www.ramblersholidays.co.uk/?pageID=3&HolidayID=1545 μπορεί κανείς να δει το αφιέρωμα του Ramblers για την πόλη μας, καθώς και τα γύρω χωριά, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι διακοπές αυτές σας ταξιδεύουν σε μια διαφορετική Ελλάδα, όπου η φυσική ομορφιά κυριαρχεί. Εκπληκτικό τοπίο, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, απομονωμένα μοναστήρια και εκκλησίες, θαυμάσια τοπική κουζίνα και ένα φιλικό καλωσόρισμα συνθέτουν την προσφορά μας για ιδανικές πεζοπορίες».

Το συνέδριο στη Ρουμανία

Τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, ο δήμος Καρπενησίου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου στην πόλη Piatra Neamt στη Ρουμανία.

Την εκπροσώπησή του ανέλαβε η κα Δήμητρα Δημητρακοπούλου και ο κ. Αντώνης Γρυπάρης, μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ).

Το συνέδριο ήταν μια συνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EuroGites, του Συνδέσμου Τουρισμού Υπαίθρου Ρουμανίας ΑNTREC, του Υπουργείου Τουρισμού της Ρουμανίας, της Περιφέρειας της Μολδαβίας, του Νομαρχιακού Συμβουλλίου της Neamt, του δήμου της Pietra Neamt και του τοπικού Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η πιστοποίηση αγροτουριστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων τουρισμού υπαίθρου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με πρωτοβουλία της EuroGites, θέμα το οποίο υποστηρίζει και ο ΣΕΑΓΕ, ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα. Η κα Δημητρακοπούλου και ο κ. Γρυπάρης συναντήθηκαν με τον Επίτροπο Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Dacian Ciolos, τον Γενικό Γραμματέα του Ρουμανικού Υπουργείου Τουρισμού κ. Christian Barhalescu, την πρόεδρο της EuroGites κα Vittoria Brancaccio και τον Γενικό Γραμματέα της κ. Klaus Ehrlich, καθώς επίσης και με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγροτουρισμού Ρουμανίας.

Οι εκπρόσωποι του δήμου ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στο συνέδριο για τον δήμο Καρπενησίου και τις δυνατότητες που έχει ο τόπος, όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου, ενώ δεν παρέλειψαν να τους προσκαλέσουν στην περιοχή, προκειμένου να δουν από κοντά τόσο τις άρτιες υποδομές όσο και το φυσικό περιβάλλον.