Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Eργασιακά και περικοπές στο επίκεντρο της Γ.Σ των αστυνομικών με ομιλητή τον Αλέξη Μητρόπουλο

Στο Καρπενήσι βρέθηκαν, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης των αστυνομικών υπαλλήλων του νομού μας, την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος και ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Χρήστος Φωτόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, κ. Κώστα Μπίκα.

geniki syneleysi astynomia

Η γενική συνέλευση των αστυνομικών πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Εύρυτος» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας και ξεκίνησε στη 1.00 το μεσημέρι. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. συζήτησαν με τους αστυνομικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στην Ευρυτανία για τις επικείμενες περικοπές στα μισθολόγιά τους και ενημέρωσαν για τα τεκταινόμενα στα εργασιακά και θεσμικά ζητήματα του κλάδου.

Σε δηλώσεις τους, πριν από την έναρξη της συνέλευσης, αμφότεροι τάχθηκαν ενάντια στο νέο πακέτο μέτρων που προωθείται, με τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο να χαρακτηρίζει «καταστροφικό» τον δρόμο του Μνημονίου και τον κ. Φωτόπουλο να καλεί τους αστυνομικούς σε γενικό ξεσηκωμό, προαναγγέλλοντας έντονες κινητοποιήσεις.

Το “παρών” στη Γ.Σ έδωσε επίσης ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κων/νος Μπακόλας.

«Λεηλασία» το νέο πακέτο μέτρων

«…Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε ζητήματα ακραίας επικαιρότητας που απασχολούν τον αστυνομικό πληθυσμό της πατρίδας μας, ενόψει του νέου πακέτου μέτρων, που περιέχει σημαντικές περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και το υπηρεσιακό καθεστώς των ελλήνων αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι, όπως έχουμε αρκετές φορές τονίσει, είναι από τους χειρότερα αμειβόμενους αστυνομικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ήρθαμε για να τους ενημερώσουμε, να συζητήσουμε και να τους προϊδεάσουμε γι αυτό που έρχεται», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προτού αναφερθεί στα νέα προωθούμενα μέτρα, που αποτελούν «…τον τελευταίο κύκλο λεηλασίας μισθωτών, συνταξιούχων και επιτηδευματιών», στέλνοντας την ίδια στιγμή μήνυμα-προειδοποίηση προς την κυβέρνηση «…ότι πρέπει να σταματήσει η καταστροφική πορεία του Μνημονίου» και να αναζητηθεί ένα διαφορετικό σχέδιο ανάπτυξης για τον τόπο.

alexis mitropoulos

Προειδοποίηση για «λουκέτο» σε αστυνομικά τμήματα

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος Φωτόπουλος προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την πλευρά των αστυνομικών· «…εάν υπάρξουν, όπως φημολογείται, νέες περικοπές για τους ένστολους, οι αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν και οι υπηρεσίες θα κλείσουν, θα βάλουν λουκέτο. Εάν θέλουν να υπάρχουν αστυνομικές υπηρεσίες με κατεβασμένα ρολά, να το πουν δημόσια», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για «γενικό ξεσηκωμό» ως μέσο αντίδρασης και «…αγώνα με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να μην περάσουν τα νέα καταστροφικά μέτρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ευρυτανίας κ. Κώστας Μπίκας, που υπογράμμισε πως απέναντι στα νέα μέτρα που εξαγγέλλονται, «…εμείς ως αστυνομικοί, δεν θα μείνουμε απραγείς. Θα αντιδράσουμε δυναμικά».

...και επίσκεψη στη Φραγκίστα

Το πρόγραμμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μητρόπουλου περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στη Φραγκίστα, εκεί όπου συναντήθηκε με κατοίκους, τοπικούς φορείς και γιατρούς που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας του χωριού, με τον καθηγητή του Εργατικού δικαίου να τονίζει πως το κέντρο θα πρέπει να παραμείνει ανοικτό και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της περιοχής.