Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Υπογράφηκαν σήμερα τα 5μηνα του δήμου Καρπενησίου (δείτε φωτο)

Πιάνουν δουλειά οι προσληφθέντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που υλοποιεί στην Ευρυτανία το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και πιο συγκεκριμένα το παράρτημα της Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

ypografi 5mina

Εδώ και λίγη ώρα, πέφτουν οι υπογραφές στο νέο δημαρχείο, στον Προφήτη Ηλία, για τα άτομα που θα απασχοληθούν στον δήμο Καρπενησίου, την ΟΠΠΑΔΗΚ & την ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ.

Πρόκειται για περίπου 80 ανθρώπους, οι οποίοι από την επόμενη εβδομάδα αναλαμβάνουν καθήκοντα, σε θέσεις για τις οποίες ενημερώνονται σήμερα.

Όπως είχαν γράψει τα "Ευρυτανικά Νέα", στα μέσα Οκτωβρίου αναμένονταν η υπογραφή των συμβάσεων, όπως και τελικά έγινε· η μικρή καθυστέρηση της διαδικασίας οφείλεται στον όγκο των αιτήσεων και στο γεγονός ότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες ενέργειες στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.

Πότε προσλαμβάνονται σε Π.Ε Ευρυτανίας & δήμο Αγράφων

Το σχετικό πρόγραμμα προέβλεπε την απασχόληση για 5 μήνες συνολικά 150 ατόμων, τα οποία θα κατανεμηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου Καρπενησίου, της ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ, του ΟΠΠΑΔΗΚ, του δήμου Αγράφων και της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας.

Όπως μας ενημέρωσαν, τα 20 άτομα που θα αναλάβουν πόστο στην Π.Ε Ευρυτανίας, θα υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις τους την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στον δήμο Αγράφων, εκεί όπου θα προσληφθούν 38 συνολικά άτομα· ορισμένα κενά που εντοπίστηκαν στον δήμο, αφορούν στην ειδικότητα των χειριστών μηχανημάτων.

Οι κενές θέσεις και ο μισθός

Γενικότερα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για τις 150 θέσεις που προκηρύχθηκαν, 647 άτομα κατέθεσαν αίτηση, 170 υποψήφιοι αποκλείστηκαν εντελώς, ενώ τελικά προσλαμβάνονται οι 139.

Οι 11 κενές θέσεις οφείλονται, κυρίως, στην έλλειψη τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

Στα 625 ευρώ θα ανέρχεται η αμοιβή του κάθε απασχολούμενου στο πρόγραμμα, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) θα καλύπτονται από ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Ένα ζήτημα είναι βεβαίως το πότε θα λάβουν τα παραπάνω χρήματα οι νεο-προσληφθέντες, καθώς τα ανάλογα παραδείγματα του παρελθόντος μιλούν για σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών.

ypografi 5minaa

ypografi 5minaaaa