Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ο δήμος Καρπενησίου στην 28η Διεθνή Έκθεση Philoxenia

Στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της Θεσσαλονίκης συμμετείχε, από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου, ο δήμος Καρπενησίου, σε μια προσπάθεια να προβληθούν οι ομορφιές του τόπου μας και να προσελκυστούν καινούριοι επισκέπτες

philoxenia2012

Στο περίπτερο του δήμου, κοινό και επαγγελματίες του τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω ενημερωτικών εντύπων για τον νομό Ευρυτανίας, ενώ μέσω της συνεργασίας με το Επιμελητήριο, φιλοξενήθηκε μεγάλος αριθμός από επιχειρήσεις και καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα καταλύματα και τις τιμές τους, τις δραστηριότητες στη φύση καθώς και τις υπηρεσίες εστίασης.

Την προσοχή τράβηξαν επίσης τα τοπικά προϊόντα που προσέφερε ο δήμος αλλά και η κλήρωση για τέσσερα Σαββατοκύριακα με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας, προσφορά επιχειρήσεων του νομού.

Στην αντιπροσωπεία του δήμου συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Δημήτρης Σταμάτης, οι ειδικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Βλάχος, Επαμεινώνδας Μουσίος και Ευαγγελία Σοφρώνη, καθώς επίσης και η υπάλληλος του δήμου κα Κατερίνα Τσούκα.

Στα πλαίσια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι του δήμου συναντήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ήρθαν σε επαφή με αγορές όπως η Νότιος Αφρική, η Ινδία, ο Λίβανος, η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία κ.α.

Μάλιστα, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσει στο Καρπενήσι εκπρόσωπος ενός εκ των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Ινδίας προκειμένου να γνωρίσει την περιοχή και να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις επιχειρήσεις του δήμου.

«Η δημοτική αρχή πιστεύει στη δυναμική του τουρισμού και τον ενισχύει με κάθε δυνατό μέσο. Όλοι μαζί, τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιώτες μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας και να συμβάλουμε στην έμπρακτα στην ανάπτυξή του.

Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις για τον τουρισμό συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καρπενησίου, με αφορμή τη συμμετοχή στη Philoxenia.