Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Κακοκαιρία με χιόνια στην Ευρυτανία. Που χρειάστηκε η επέμβαση εκχιονιστικών

«Μύρισε» χειμώνας στον νομό Ευρυτανίας. Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σημειώνονται από χθες το βράδυ και σήμερα (6/12) το πρωί σε ορεινές περιοχές του νομού μας, προκαλώντας μικροπροβλήματα σε κομμάτια του οδικού δικτύου.

xioni agrafa

Σε λευκό τοπίο ξύπνησαν το πρωί οι κάτοικοι αρκετών ορεινών περιοχών της Ευρυτανίας, όπως ο Άγιος Νικόλαος, το Κρίκελο, χωριά των Αγράφων κ.α, ενώ γεύση χειμώνα πήραμε και στο Καρπενήσι, όπου σημειώθηκαν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί.

Μηχανήματα στα Αραποκέφαλα

Το χιόνι που έπεσε στην περιοχή Αραποκέφαλα, στα σύνορα με την Αιτωλοακαρνανία, έφθανε σε ορισμένα -κλασικά πλέον-τμήματα του οδικού δικτύου, ακόμα και τους 30-40 πόντους και είχε ως αποτέλεσμα, νωρίς το πρωί, αρκετοί οδηγοί να αιφνιδιαστούν και να… τα βρουν σκούρα, καθώς δεν είχαν φθάσει ακόμα τα γκρέιντερ.

Ένα από τα οχήματα, μάλιστα, ακινητοποιήθηκε, στην προσπάθειά του να περάσει από το σημείο. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Λίγο αργότερα, εκχιονιστικό μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας στάλθηκε στα Αραποκέφαλα και καθάρισε το οδόστρωμα, φθάνοντας μέχρι το χωριό Λαμπίρι.

Ωστόσο, οι αρχές εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, καθώς στον δρόμο δεν έχει πέσει αλάτι, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να κρύβει παγίδες και καθιστώντας απαραίτητη τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επί ποδός οι αρχές

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή βρίσκονται μηχανήματα στη Ράχη Τυμφηστού, στην περίπτωση όπου οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.

Σήμερα το πρωί, άλλωστε, παρελήφθησαν 25 τόνοι αλάτι για τις ανάγκες της Π.Ε Ευρυτανίας ενόψει χειμώνα, ενώ ακόμα 2000 τόνοι έχει παραλάβει ο δήμος Καρπενησίου κατά τις προηγούμενες ημέρες.