Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Η "Αλκυόνη" έφερε την Ψυχική Υγεία στα σχολεία του Καρπενησίου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας «Αλκυόνη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, υλοποίησε παρεμβάσεις διάρκειας δύο (2) εκπαιδευτικών ωρών σε σχολεία του Καρπενησίου.

likio-karpenissi

Συνολικά 309 παιδιά της Γ’ Γυμνασίου του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου, καθώς επίσης και της Α’ και Β’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καρπενησίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δράση.

Στόχος της παρέμβασης ήταν αρχικά η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε θέματα Ψυχικής Υγείας και των διάφορων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων/ψυχικών διαταραχών που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Επιπρόσθετα, σημαντικός στόχος αποτέλεσε η κατάρριψη των μύθων για τις ψυχικές ασθένειες, η καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με έντονο ενδιαφέρον και αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς σχετικά με τα ζητήματα τις ψυχικής υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης, ευχαριστεί “τους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή τους, τους Διευθυντές των σχολείων κ.κ. Μπακογιώργου, Τσακνιά, Αρωνιάδα και Μπάρλα για τη φιλοξενία και τη συνεργασία τους, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Κασκαμπά, καθώς και την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Β/θμιας Εκπαίδευσης, κα Σιούτα”.