Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Με λιγότερα… περισσότερα φέτος. Πόσο κόστισαν οι «Γιορτές Χειμώνα 2012»

Προσπάθεια περιορισμού του κόστους για τις εκδηλώσεις από τον δήμο Καρπενησίου - Πόσο στοίχισαν τα “βαριά χαρτιά” του εορταστικού προγράμματος

 xristougenna plateia2011

Με την έναρξη των Γιορτών Χειμώνα, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, δίνεται στην πόλη του Καρπενησίου και τα γύρω χωριά το έναυσμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει Χριστουγέννων

Ένα εορταστικό πρόγραμμα που τη φετινή χρονιά -περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν- κινήθηκε στη λογική του εξορθολογισμού των οικονομικών δεδομένων και του περιορισμού των εξόδων, δεδομένης φυσικά και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Ωστόσο, όπως υπόσχεται και εγγυάται ο δήμος Καρπενησίου, η πολιτική “συμμαζέματος” του κόστους σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει την ποικιλία και την ποιότητα των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα.

Στην αγαπημένη εποχή, άλλωστε, μικρών και μεγάλων, και την περίοδο όπου η τουριστική κίνηση στον νομό Ευρυτανίας, έναν από τους δημοφιλέστερους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς, φθάνει στο ζενίθ της, δεν θα ήταν δυνατό να λείπουν εορταστικά δρώμενα όπως το Παγοδρόμιο, τα φιλανθρωπικά μπαζάρ, ο Αϊ Βασίλης και οι ζογκλέρ, οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της δημοτικής Φιλαρμονικής, οι καλλιτεχνικές και πολιτιστικές παραστάσεις κ.α.

Πόσο κόστισαν οι γιορτές
Η προσπάθεια περιστολής των δαπανών καταδεικνύεται με εμφανή τρόπο στον προϋπολογισμό για τις «Γιορτές Χειμώνα 2012».

Η απόφαση για τον καθορισμό του κόστους των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Οργανισμού Περιβάλλοντος Πολιτισμού Αθλητισμού του δήμου Καρπενησίου (O.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ.) την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Γιαννιώτης, αφού παρουσίασε το πρόγραμμα των γιορτών που πρόκειται να διεξαχθούν, αναφέρθηκε αναλυτικά στις δαπάνες που απαιτούνται για την πραγματοποίησή τους, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Σταμάτης τόνισε την ανάγκη οι γιορτές να μην περιοριστούν στο Καρπενήσι, αλλά να επεκταθούν και στα γύρω χωριά.

Στη συνέχεια, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού αποφάσισαν ομόφωνα την ψήφιση και διάθεση του ποσού των 19.000 ευρώ, ποσό που καλύπτει τις ανάγκες διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων.

Έσοδα φέτος από
το παγοδρόμιο
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ποσό των 19.000 ευρώ που θα δαπανηθεί φέτος για το σύνολο των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων είναι αρκετά μικρότερο από τις 32.000 ευρώ που δαπανήθηκαν την περυσινή σεζόν ΜΟΝΟ για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου.

Φέτος, σύμφωνα με τη συμφωνία που υπογράφηκε πριν λίγο καιρό με ιδιώτη, ο δήμος θα λάβει για την εκμίσθωση του χώρου συνολικά 2.000 ευρώ, για το διάστημα των 2 μηνών όπου το Παγοδρόμιο που θα παραμείνει σε λειτουργία.

Οι εργασίες για την εγκατάστασή του στην πλατεία ξεκινούν άμεσα και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή, έτσι ώστε το Παγοδρόμιο να υποδεχθεί τους επίδοξους… χορευτές του πάγου όλων των ηλικιών (αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελίδα 8).

5.000 ευρώ για την
Κρατική Ορχήστρα
Εντωμεταξύ, ανάμεσα στις διάφορες εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των Γιορτών Χειμώνα, δεν μπορεί να μη σταθεί κανείς στην εμφάνιση που θα πραγματοποιήσει στο Καρπενήσι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η ΚΟΑ εξέφρασε την επιθυμία να εμφανιστεί, για πρώτη φορά στην 70χρονη ιστορία της, στο Καρπενήσι, παρουσιάζοντας έργα που αρμόζουν στο πνεύμα και στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Με αφορμή, λοιπόν, σχετικό έγγραφο της Κρατικής Ορχήστρας, ο Οργανισμός Περιβάλλοντος Πολιτισμού Αθλητισμού του δήμου ομόφωνα αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της Ορχήστρας στην πόλη του Καρπενησίου, διαθέτοντας ποσό που ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.