Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2006 - Πνίγηκε στο ποτάμι

Νεαρός 23χρονος χάθηκε στα νερά του Αχελώου

altΆτυχος στάθηκε ο 23χρονος νεαρός Αθανάσιος Περόπουλος του Ευαγγέλου, κάτοικος Αθηνών, το πρωί της Δευτέρας, όταν κυριολεκτικά τον ρούφηξαν τα ορμητικά νερά του Ασπροποτάμου.

Ο νεαρός που εργάζονταν ως οδηγός ασθενοφόρου στις κατασκηνώσεις της ΔΕΗ στην Ανατολική Φραγκίστα στη θέση "Σωτήρα" συνόδεψε το πρωί της Δευτέρας την ομάδα των 50 παιδιών μαζί με τους εκπαιδευτές τους τα οποία θα έκαναν rafting στο ποτάμι Αχελώος.

Μία ώρα μετά την απομάκρυνση των παιδιών και των εκπαιδευτών τους από τη γέφυρα, γύρω στις 11 π.μ. περίπου, κάποια στελέχη της ΔΕΗ και ο άτυχος νεαρός που είχαν μείνει πίσω, περιμένοντας την επιστροφή τους, αποφάσισαν να δροσιστούν στα νερά του ποταμού.

Ωστόσο η πράξη αυτή απέβη μοιραία, αφού ο νεαρός κατά τη διάρκεια της βουτιάς τραυματίστηκε στο κεφάλι και στα επόμενα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε καθώς τον ρούφηξαν τα νερά του ποταμού, γιατί, όπως φαίνεται, στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε δίνη. Πληροφορίες λένε ότι προσπάθησε να βουτήξει σε υπόγεια σπηλιά, που βρίσκεται δίπλα στην γέφυρα αλλά χτύπησε στο κεφάλι και έχασε τις αισθήσεις του.

Τα στελέχη της ΔΕΗ που παρευρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν ενώ μια κοπέλα εργαζόμενη για την Trekking Hellas που έφτασε αργότερα στο σημείο αυτό δεν κατάφερε να εντοπίσει τον 23χρονο παρά την προσπάθειά της στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Στην περιοχή έσπευσαν οι δυνάμεις της Ε.Μ.Α.Κ. από την Αμφιλοχία, το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας με δύο μέλη, μία ομάδα πυροσβεστών της Π.Υ Καρπενησίου και 2 δύτες. Στο σημείο έφτασαν και ο δήμαρχος Απεραντίων κ. Τάτσης μαζί με μια ομάδα πολιτών από το χωριό Τοπόλιανα για να βοηθήσουν στην επιχείρηση αναζήτησης. Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του άτυχου νεαρού. Ο παππούς και η γιαγιά του έφτασαν σε λίγες ώρες από τη Κόρινθο ενώ το συμβάν πληροφορήθηκε και ο πατέρας του 23χρονου ο οποίος βρίσκονταν στην Κρήτη στο Τουριστικό Γραφείο που διατηρεί η γυναίκα του. Η αναζήτηση κράτησε πάνω από 5 ώρες, ωστόσο τα αποτελέσματα της επιχείρησης διάσωσης δεν είχαν αίσιο τέλος. Ο 23χρονος βρέθηκε νεκρός με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που έκανε τη βουτιά του σε ρηχό σημείο του ποταμού. Το σώμα βρέθηκε από την γυναίκα εργαζόμενη της Trekking -Χριστίνα το όνομα της- που αναζητούσε τον νεαρό εναγωνίως κατά μήκος του ποταμού.

Το σώμα του άτυχου 23χρονου ανασύρθηκε από τους δύτες που έψαχναν στην περιοχή και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου στην Αιτωλοακαρνανία και στη συνέχεια στην Πάτρα, όπου βεβαιώθηκε ο θάνατός του. Τα 50 παιδιά των εργαζομένων της ΔΕΗ γύρισαν το ίδιο απόγευμα στη κατασκήνωσή τους και, όπως και οι εκπαιδευτές τους, δήλωναν σοκαρισμένα από το περιστατικό.