Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011- Συμμετοχή στον Ευρυτάνειο Δρόμο

4ος Ευρυτάνειος Δρόμος

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη, το περασμένο Σάββατο 23 Ιουλίου, ο 4ος Ευρυτάνειος Δρόμος. Πλήθος κόσμου -θεατές, επισκέπτες και αθλητές- έφθασαν ως το Κρίκελλο για την εκκίνηση του αγώνα των 20χλμ.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην ιστορική, σφοδρότατη μάχη στα Κοκκάλια, όπου το 279 π.Χ., οι  Αιτωλοί και οι Ευρυτάνες συνέτριψαν την πολυάνθρωπη στρατιά των Γαλατών, διασώζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ελευθερία της Ελλάδας.

Συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Απανταχού Κρικελλιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος», το Τοπικό Συμβούλιο Κρικέλλου, τον Αθλητικό Σύλλογο Νέας Μάκρης «Τελμησσός» και τον δήμο Καρπενησίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού. Ο Ευρυτάνειος Δρόμος περνά μέσα από δασικό δρόμο, υψομετρικής διαφοράς 1430 μέτρων.
Ο αγώνας ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα, αφού προηγουμένως πραγματοποιήθηκε στα Κοκκάλια ομιλία, με αναφορές και αναδρομή στα γεγονότα της ιστορικής μάχης. Έλαβαν συνολικά μέρος 170 αθλητές, μεταξύ των οποίων και 20 γυναίκες.
Νικητής αναδείχθηκε ο 40χρονος Δημήτρης Μάντζιαρης, ο οποίος ανήκει στον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Ιλισσίων. Έτρεξε τα -σχεδόν- 20 χλμ σε 1 ώρα και 18 λεπτά. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Νίκος Σκούταρης του Σ.Δ.Υ Βόλου, με χρόνο 1:19:24. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πολύκαρπος Κυδωνιάτης του Σ.Δ.Υ. Πάτρας, με επίδοση 1:19:45.

Οι συμμετοχές 
από την Ευρυτανία
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες του 4ου Ευρυτάνειου Δρόμου υπήρχαν και εκπρόσωποι του νομού μας.

Ο 26χρονος Δημήτρης Ελευθερίου τερμάτισε στη -διόλου ευκαταφρόνητη- 38η θέση, πραγματοποιώντας χρόνο 1:35:27. Την 43η θέση κατέλαβε ο Αλέξανδρος Λαμπράκης, εκπροσωπώντας το Ορειβατικό Καταφύγιο του Βελουχίου, με χρόνο 1:35:56. Ο 17χρονος Γιάννης Τσούκο αναδείχθηκε 94ος, διανύοντας την απόσταση σε 1:50:57, ενώ ο Λάμπρος Τσιπετός, από το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, τερμάτισε στην 134η θέση. Τέλος, ο 21χρονος Παναγιώτης Οικονόμου κατέλαβε την 142η θέση.

Έστησαν …πανηγύρι 
μετά τη λήξη
Μετά το τέλος του αγώνα, ακολούθησαν οι απονομές των νικητών. Μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα δόθηκαν σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν. 

Η συνέχεια δόθηκε στην κεντρική πλατεία, στο Κρίκελλο, εκεί όπου στήθηκε …κανονικό γλέντι, με την παρουσία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα «ΑΡΙΩΝ». Οι αθλητές …το γιόρτασαν με την ψυχή τους και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, εδώ, στα όμορφα βουνά της Ευρυτανίας.