Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 - Ανάσυρση πνιγμένου κτηνοτρόφου από χείμαρο στο Καρπενήσι

Άσχημο παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα για έναν 74χρονο κτηνοτρόφο από το Καρπενήσι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να διασχίσει χείμαρρο που είχε “φουσκώσει”. Πνιγμό “δείχνουν” οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τις Αρχές.

pnigmos-katsaros-rema-astynomia

Ο διοικητής του Α.Τ. Καρπενησίου κ. Ιωάννης Κατσαρός συντονίζει τις έρευνες για την εξακρίβωση των στοιχείων που οδήγησαν στον θάνατο του 74χρονου. Στη φωτογραφία, το σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν


Σε κοντινή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο περνά το Παπά-Ρέμα, τα νερά του οποίου, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων που είχαν προηγηθεί κατά τις προηγούμενες ημέρες, είχαν γίνει αρκετά ορμητικά, γεγονός που, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αποδείχθηκε μοιραίο για τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Σύμφωνα με όσα εκτιμά η αστυνομία, ο 74χρονος, γύρω στις 11 με 12 το πρωί, επιχείρησε να διασχίσει το “φουσκωμένο” ρέμα.

Στην προσπάθειά του όμως αυτή, έχασε την ισορροπία του και έπεσε με το κεφάλι μέσα σε μια μικρή λιμνούλα που είχε δημιουργήσει το ρεύμα του ποταμού, με αποτέλεσμα να υποστεί αναρρόφηση, όπως πιθανολογούν οι αστυνομικοί, και να πνιγεί.

Κινητοποίηση για τον εντοπισμό του

Το σκοτάδι είχε πέσει και ο 74χρονος δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής από το πρωί.

Το φαγητό που συνήθιζε να αφήνει η αδερφή του κτηνοτρόφου στην παράγκα του βρισκόταν ακόμα στη θέση του, απείραχτο, κάτι που την έκανε να ανησυχήσει.

Γύρω στις 6.30 το απόγευμα αποφασίζει να ειδοποιήσει τις αρχές. 

Η κινητοποίηση ήταν άμεση: μέσα σε λίγα λεπτά, στην περιοχή βρέθηκαν άντρες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, το ΕΚΑΒ, συγγενείς και απλοί πολίτες, ώστε να ψάξουν για τον άτυχο κτηνοτρόφο. Στην αναζήτησή του, έλαβαν επίσης μέρος, μέλη 2 του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε τελικά λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα, όταν πολίτης που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε το άψυχο σώμα του 74χρονου άνδρα στο μέσο του χειμάρρου.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του διεξάγονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρπενησίου.

Ο 74χρονος ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ενώ πριν από μερικά χρόνια, ο γιος του είχε βρει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τον θάνατο στην Αθήνα.