Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 | Νεκρός βρέθηκε 80χρονος στα "Κοψέικα". Τα αίτια διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

80xronos kopseika

Μία τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον δήμο Αγράφων, με απολογισμό τον χαμό ενός 80χρονου, χωρίς όμως να έχουν ακόμα εξακριβωθεί τα αίτια του θανάτου

Ο άτυχος 80χρονος, πατέρας 8 παιδιών, αγνοούνταν από την προηγούμενη Τρίτη 17 Απριλίου 2012. Ο ηλικιωμένος έφυγε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από το σπίτι του για την καθιερωμένη βόλτα του στα μονοπάτια της περιοχής Τριποτάμου, όπου ζούσε από παιδί.

Επειδή όμως καθυστερούσε να επιστρέψει, η οικογένειά του ανησύχησε και ειδοποίησε την Αστυνομία Κερασοχωρίου, περίπου στις 3:00 το μεσημέρι. Συστάθηκαν ομάδες αναζήτησης, στις οποίες συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, η Αστυνομία Κερασοχωρίου, ακόμη και ντόπιοι κάτοικοι και συγγενείς. Η έρευνα διήρκησε 8 ώρες, από το μεσημέρι της Τρίτης και μέχρι που έπεσε σκοτάδι, χωρίς όμως να επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα. Περίπου στις 10:00 το βράδυ της Τρίτης ειδοποιήθηκαν και άντρες της ΟΠΚΕ Καρπενησίου.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, η έρευνα συνεχίστηκε για 6 περίπου ώρες. Αυτή τη φορά συμμετείχαν στις ομάδες αναζήτησης 3 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου, 2 άντρες της Αστυνομίας Κερασοχωρίου, 3 άντρες της ΟΠΚΕ Καρπενησίου, δύο άντρες και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΜΑΚ Λαμίας, 9 άντρες του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας αλλά και περίπου 20 άτομα που ήταν χωριανοί και συγγενείς του 80χρονου.

Ακόμη, στην αναζήτηση συμμετείχαν και 10 άτομα από κρατικές υπηρεσίες και 9 άτομα από εθελοντική ομάδα. Να σημειώσουμε ότι στις επιχειρήσεις αναζήτησης παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Αγράφων κ.κ. Θύμιος Μιχόπουλος και Νίκος Φούκας.

Οι ομάδες αναζήτησης είχαν διασκορπιστεί, χωρισμένοι σε ομάδες των 3 – 4 ατόμων, σε μεγάλη ακτίνα στην περιοχή, "χτενίζοντας", κυριολεκτικά, όλα τα πιθανά σημεία στα οποία θα μπορούσαν να εντοπίσουν τον αγνοούμενο.

Τελικά, περίπου στη 1:30 το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τις αρμόδιες αρχές, μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας και αστυνομικοί από την ΟΠΚΕ Καρπενησίου, εντόπισαν νεκρό τον 80χρονο, στη θέση "Κοψέικα", στην περιοχή Τριποτάμου.

Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο πιο μακριά από το σπίτι του, σε βατό μονοπάτι, δίπλα στο πρανές του δρόμου. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ πιθανόν ο θάνατός του να προήλθε από παθολογικά αίτια.