Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Οι νέοι αντιδήμαρχοι στα Άγραφα. Νέο ξεκίνημα στον δήμο επιχειρεί ο Δημήτρης Τάτσης

Να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και την επιχειρηματικότητα του δήμου, επιχειρεί ο δήμαρχος Αγράφων μετά τα τελευταία γεγονότα στον δήμο, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει έξι δημοτικούς του συμβούλους και να μείνει μόνο με δέκα, χάνοντας και την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

tatsis-345635

Δύο γυναίκες και δύο άντρες είναι οι τέσσερις νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Αγράφων, την ανακοίνωση των οποίων έκανε ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Τάτσης την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των ημερών θα ανακοινωθεί ένας ακόμη αντιδήμαρχος, δεδομένου ότι ο δήμος Αγράφων δύναται να έχει πέντε αντιδημάρχους.

Μένοντας μόνο με δέκα συμβούλους, ο δήμαρχος Αγράφων επιχειρεί με στρατηγικές κινήσεις να κατανείμει τις αρμοδιότητες του δήμου σε νέα πρόσωπα, στα οποία στηρίζει πολλά για την από δω και πέρα λειτουργία του δήμου.
Όπως αποκλειστικά έγραψαν τα “Ευρυτανικά Νέα” την περασμένη Τετάρτη (αρ.φυλ.532/23-1-2013), μετά τις δύο διαγραφές συμβούλων της δημοτικής ομάδας Τάτση, από τον ίδιο τον δήμαρχο, ακολούθησαν ακόμη άλλες τέσσερις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων της, συγκροτώντας την "ομάδα των 6 ανεξάρτητων" στο Δημοτικό Συμβούλιο με αντιπολιτευτική διάθεση προς τον πρώην συνεργάτη τους, τον δήμαρχο.
Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην "ομάδα των 6" είναι και δύο πρώην αντιδήμαρχοι. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτητοποιήθηκαν εκτοξεύοντας και κατηγορίες κατά της δημοτικής αρχής για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι
Την κακή εικόνα που εμφανίζει ο δήμο Αγράφων -τους τελευταίους μήνες δεν παράγεται σχεδόν καθόλου έργο, ενώ στην ημερήσια διάταξη παραμένουν τα πολιτικά παιχνίδια, με τους δημότες να παρακολουθούν αποσβολωμένοι την εξέλιξη της μάχης-, επιχειρεί να ανατρέψει με τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων, ο κ. Δημήτρης Τάτσης.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο δήμαρχος με απόφασή του ανέθεσε συγκεκριμένες αρμοδιότητες στους νέους αντιδημάρχους και τους έδωσε το "δικαίωμα υπογραφής", κάτι που δεν είχε κάνει με τους προηγούμενους, όπου όλες τις εξουσίες είχε ο ίδιος. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}
Χθες, 29 Ιανουαρίου 2013, ανακοινώθηκαν από τον δήμο, οι τέσσερις νέοι αντιδήμαρχοι. Από τους 4 αντιδημάρχους, οι δύο θα είναι έμμισθοι, ενώ οι άλλοι δύο χωρίς αντιμισθία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και ο 5ος αντιδήμαρχος.   
Οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι: Βάσω Φεγγούλη ως αντιδήμαρχος Οικονομικών και αναπληρωτής Δημάρχου και η κ. Κοφίνη Αναστασία, υπεύθυνη για τον Τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης.
Αντιδήμαρχοι χωρίς μισθό ορίστηκαν οι: Δημήτρης Τσιώλης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, και του Τομέα Ανάπτυξης και Απασχόλησης και τέλος ο κ. Παναγιώτης Παπαδήμος, υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για τον Τομέα Διοίκησης Οργάνωσης και Επιχειρηματικότητας του δήμου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και ο 5ος, έμμισθος, αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες τα έργα του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ανακοινωθεί, ως αντιδήμαρχος Έργων, ο κ. Παναγιώτης Ζαχαράκης.