Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ - Εξάρθρωσαν σπείρα αλλοδαπών. Μεγάλη αστυνομική επιτυχία της Ασφάλειας Καρπενησίου

Το καλοκαίρι του 2011, σπείρα άγνωστων “μπούκαραν” σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, ακόμη και την ώρα που οι κάτοικοι ήταν μέσα στα σπίτια τους, με σκοπό την ληστεία. Κατάφεραν και έκλεψαν χρήματα και ό,τι άλλο βρήκαν από 8 σπίτια στην περιοχή Καρπενησίου και Ποταμιάς.

diarriksi-spiti 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ (3/3/2013) ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΓΡΑΦΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ. 

Η εξιχνίαση των διαρρήξεων και η σύλληψη των δραστών ήταν ένα στοίχημα για την Ασφάλεια Καρπενησίου που φαίνεται πως κερδήθηκε. Για τους άντρες της Αστυνομίας το γεγονός ότι οι θρασύτατοι δράστες έμπαιναν στα σπίτια την ώρα που οι ένοικοι κοιμόνταν μέσα στα σπίτια τους, μαζί και τα παιδιά τους, αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για εξονυχιστική έρευνα.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ με αποκλειστικές πληροφορίες στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, καταστήματα και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας.

Ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ένας από τους δράστες συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ευρυτανίας και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας 

Η λεία τους περιλάμβανε χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που η αξία τους ξεπερνά τις -5.000- ευρώ. 

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, καταστήματα και συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων σε διάφορες περιοχές της Ευρυτανίας. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών. Πρόκειται για τέσσερις (4) υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 44, 37, 30 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 20-07-2011 έως και 15-09-2011, έχοντας συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, διέπραξαν οκτώ κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες, εξοχικές κατοικίες, κατάστημα – ταβέρνα και σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στη περιοχή Μεγάλο Χωριό και στους οικισμούς Κορυσχάδων και Γοριανάδων Ευρυτανίας. 

Οι δράστες από την παράνομη δράση τους είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και άλλα αντικείμενα των παθόντων. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση των πολύμηνων ερευνών, υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας και σε βάρος των δραστών ασκήθηκε ποινική δίωξη και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Ευρυτανίας. 

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κρατούνταν στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Δυτικής Αττικής, προκειμένου να απελαθεί από την χώρα μας, συνελήφθη μετά την έκδοση του προαναφερόμενου εντάλματος σύλληψης και διατάχθηκε η προφυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Πρεβαντορίου Άμφισσας. 

Το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων μελών τη εγκληματικής ομάδας.