Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

edse-logo

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

HELLENIC RESCUE TEAM EVRITANIAS

GGPP

ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 - Εντοπισμός και ανάσυρση της σορού του ορειβάτη, Κώστα Χουλιάρα.

 ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Δευτέρα 8:30 πρωί

ΕΚΤΑΚΤΟ. Αγνοείται από χθες το βράδυ, έμπειρος καρπενησιώτης ορειβάτης στο Βελούχι. Επιχείρηση του Διασωστικού Σώματος Ευρυτανιας για τον εντοπισμό του

Από χθες το βράδυ, αγνοείται στο Βελούχι, έμπειρος ορειβάτης και άριστος γνώστης του βουνού. Χθες το βράδυ τον αναζήτησαν μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανιας.

Διασωστικά συνεργεία, άντρες της Πυροσβεστικής, Αστυνομία, ΕΚΑΒ και μέλη του Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, από το πρωί σήμερα Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, βρίσκονται στην θέση "Ψηλή Κορφή" του Βελουχιού και αναζητούν τον ευρυτάνα ορειβάτη.

Ο άνθρωπος που αναζητείται είναι πολύ γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία του Καρπενησίου, με πολύχρονη προσφορά στον τόπο.

Εκφράζονται φόβοι για την ζωή του.

 

 update. Επιβαιβαιώθηκε τωρα, 10:35 πρωι, ο θάνατος του άτυχου Ευρυτάνα ορειβάτη. Ο Κώστας Χουλιάρας είναι νεκρός.

Ο γνωστός και αγαπητός σε όλη την Ευρυτανία Κωστας Χουλιάρας, αγνοούταν από χθες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανολογείται ότι έπεσε από ύψος 300 μέτρων από την "Ψηλή Κορφή" του Βελουχιού και βρέθηκε σήμερα το πρωί στην χαράδρα.


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:05

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την μεταφορά της σορού του αδικοχαμένου Ευρυτάνα ορειβάτη από το Βελούχι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο πολύπειρος ορειβάτης ξεκίνησε χθες γύρω στις 3.00 το μεσημέρι για πεζοπορία και αναρρίχηση στο «δύσκολο» νότιο κομμάτι του Βελουχιού μεχρι την «Ψηλή Κορφή».

Όμως, το βουνό που αγάπησε σχεδόν όσο τίποτα, έμελε να του στήσει παγίδα θανάτου· στις 12.15 περίπου τα μεσάνυχτα τηλεφώνησε σε μέλος του Διασωστικού Σωματςο Ευρυτανίας ενημέρωσε πως έχει εγκλωβιστεί, ζητώντας βοήθεια.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, ωστόσο, λίγο αργότερα ο άτυχος ορειβάτης φαίνεται πως έχασε την ισορροπία του (ίσως στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί) και έπεσε σε χαράδρα εκατοντάδων μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει άδικα τη ζωή του. 

 

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:00

Όπως πληροφορηθήκαμε από την οικογένεια του άτυχου Κώστα Χουλιάρα:
"Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί στην εκκλησία των Αγίων Ευρυτάνων στο Καρπενήσι."
Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν υπέρ του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου
στον εξής λογαριασμό στην ALPHA τράπεζα. 250-002101-010869

 

xouliaraskostas11111

 

xoyliaras-metafora

xoyliaras-metafora

xoularas-metafora4

xouliaras-metafora3