Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Αντωνίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκι που έγινε στον Παρνασσό!

Μεγάλες επιτυχίες που τον έστεψαν κορυφαίο Έλληνα χιονοδρόμο σημείωσε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε την περασμένη εβδομάδα ο σπουδαίος Ευρυτάνας χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου.

antoniou-giannis-parnassos

Τον καλύτερό του εαυτό την κατάλληλη στιγμή βρήκε ο Αντωνίου, καθώς το 3ημερο στον Παρνασσό στα πλαίσια του Πανελληνίου πρωταθλήματος και των αγώνων FIS ήταν από τα καλύτερα στην καριέρα του.

Αρχικά, αναδείχθηκε πρώτος στο άθλημα του γιγαντιαίου σλάλομ, την επομένη ήταν εκπληκτικός και φυσικά πάλι πρώτος στο απλό σλάλομ σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ χρονιάς, όμως το αποκορύφωνα ήρθε την Κυριακή 31 Μαρτίου, όταν σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ στο απλό σλάλομ, γεγονός που του δίνει τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα σκιέρ της σεζόν. Αναλυτικά:

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Γιγαντιαίο σλάλομ

Ο 18χρονος σκιέρ Γιάννης Αντωνίου αναδείχθηκε πρώτος Πανελληνιονίκης εφήβων στο άθλημα του γιγαντιαίου σλάλομ του Πανελληνίου πρωταθλήματος την Παρασκευή 29 Μαρτίου στον Παρνασσό Αράχωβας, σημειώνοντας 1:53:08 και στις δυο διαδρομές και 68:99 βαθμούς ποινής, που αποτελεί την κορυφαία φετινή και δεύτερη καλύτερη στην καριέρα του .

Σάββατο 30 Μαρτίου

Απλό σλάλομ

Εκπληκτική επίδοση κατέγραψε όμως και την επόμενη ημέρα ο νεαρός χιονοδρόμος, που αναδείχτηκε πρώτος Πανελληνιονίκης στο απλό σλάλομ.

Ο κορυφαίος έφηβος κατέκτησε την κορυφή με 34.68 βαθμούς ποινής, που αποτελεί το νέο εντυπωσιακό ρεκόρ μετά το 46.69 στο Mokra Gora της Σερβίας στις αρχές Μαρτίου (26 ημέρες πριν).

Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως το 68.99, που έκανε στο γιγαντιαίο σλάλομ την προηγούμενη ημέρα αποτελεί την καλύτερη επίδοσή του τη φετινή σεζόν, αλλά και τη δεύτερη συνολικά καλύτερη του στην καριέρα του. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Κυριακή 31 Μαρτίου

Απλό σλάλομ

Ο Αντωνίου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα την Κυριακλή 31 Μαρτίου, στο άθλημα του απλού σλάλομ, καθώς “έσπασε” τα κοντέρ σημειώνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ. Το 34.68 της προηγούμενης ημέρας πέρασε στην αιωνιότητα, καθώς ο νεαρός χιονοδρόμος πραγματοποιώντας την τέλεια διαδρομή σημείωσε χρονο 1:16:53, έχοντας 27.24 βαθμούς ποινής. που αποτελεί το νέο του εντυπωσιακό ρεκόρ.

Στο πλευρό του 18χρονου Γιάννη βρέθηκαν ο προπονητης του Στέργιος Πάππος, ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Δημητριάδης και απο το Καρπενησι η οικογένεια Αντωνίου, η οικογένεια Κουδουνά, ο Δημήτρης Κόγιας και ο Σωτηρης Παπαχρήστου.

Να αναφέρουμε ότι στους Διεθνείς Αγώνες πήραν μέρος 60 αθλητές από Ελλάδα, Σερβία, Σουηδία, Βοσνία, Ιταλία, Αλβανία, Βραζιλία, Ρουμανία, Γαλλία, Σλοβενία, Λίβανο, Αυστραλία, Τουρκία, Βέλγιο και Κύπρο.

Με το βλέμμα στο Σότσι

Ο Γιάννης Αντωνίου βάσει των αποτελεσμάτων αυτών είναι ο καλύτερος Έλληνας χιονοδρόμος τη φετινή σεζόν και 6ος στη γενική κατάταξη!!

Οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει, αλλά και η πρώτη θέση που κατέκτησε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τον φέρνουν πολύ κοντά στη σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του, που δεν είναι άλλη από τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στο Σότσι (Ρωσία) το 2014 (7 Φεβρουαρίου).

Ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος δεν μπορεί να εφησυχάσει όμως, καθώς κάθε αγώνας, κάθε διαδρομή και κάθε βαθμός είναι κρίσιμοι. Στις 2-3 Απριλίου αγωνίζεται στο Παμπόροβο της Βουλγαρίας στους εθνικούς αγώνες και η χρονιά κλείνει στο Μπάνσκο (Βουλγαρία) από τις 5-8 Απριλίου με αγώνες FIS.

* Ο Αντωνίου δείχνει πως με σοβαρή δουλειά, αφοσίωση και όρεξη, αλλά και αγάπη για αυτό που κάνεις μπορείς να φτάσεις ψηλά. Ο 18χρονος χιονοδρόμος καταφέρνει παρά τις δυσκολίες που συναντά διατηρείται σε υψηλό επίπεδο και εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα και το Καρπενήσι σε όλες τις χιονισμένες πλαγιές.

Λ. Κ.