Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ε.Ο.Σ Καρπενησίου. Με το βλέμμα στη νέα γενιά. Σε αγώνα παιδικού σκι στον Παρνασσό συμμετείχε ο Ορειβατικός

Τι και αν βρισκόμαστε στην “καρδιά” της άνοιξης και λίγες ημέρες πριν το Πάσχα; Το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου διοργανώθηκε, στα Κελάρια του Παρνασσού, το 3ο κατά σειρά “Paba Bear Ski Cup”, ένας ξεχωριστός αγώνας αλπικού σκι για παιδιά προαγωνιστικής ηλικίας (γεννημένα από το 2003 έως το 2008).

koudounas-ski-mikros

Στο κέντρο ο μικρός σκιέρ Γιάννης Κουδουνάς, δεξιά ο Γιάννης Αντωνίου και αριστερά ο Αλέκος Κουδουνάς


Συνολικά 85 παιδιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας πήραν μέρος στον αγώνα, μια συμμετοχή που ασφαλώς έδωσε χαρά τόσο στους αθλητές όσο και στους γονείς & συνοδούς τους που βρέθηκαν στον Παρνασσό.

Στον ρόλο των διοργανωτών ο Στέργιος Πάππος (προπονητής του “δικού” μας Γιάννη Αντωνίου) και ο Βασίλης Μπαλντούμης, δύο άνθρωποι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την αλπική χιονοδρομία, τόσο ως αθλητές (συμμετοχή σε δύο Χειμερινές Ολυμπιάδες, το 1992 & ’98) όσο και ως προπονητές.

Με μία συμμετοχή ο ΕΟΣ

Ο ΕΟΣ Καρπενησίου εκπροσωπήθηκε στο 3ο Paba Bear Ski Cup από τον μικρό αθλητή και ανερχόμενο σκιέρ Γιάννη Κουδουνά, μαθητή της Α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου , στην παρθενική του μάλιστα εμφάνιση σε αγώνα.

Η παρουσία του -αν μη τι άλλο- ιδιαίτερα θετική, καθώς κατέλαβε την 4η θέση στην ηλικία των 2006 και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Την αποστολή συνόδευσαν ο Αλέκος Κουδουνάς, ο προπονητής Σιταράς Ταξιάρχης, ο έφορος Ορειβασίας του ΕΟΣ Καρπενησίου Γιάννης Σαπούνης και ο αθλητής Γιάννης Αντωνίου.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΣ γίνεται, τέλος, αναφορά στην παρουσία ανθρώπων οι οποίοι έχουν ταυτιστεί με την Ελληνική Χιονοδρομία και έδωσαν το “παρών” στον αγώνα, όπως ο 73χρονος Δημήτρης Πάππος (με συμμετοχή στις δύο πρώτες Χειμερινές Ολυμπιάδες Innsbruck 1964 στην Αυστρία & στην Grenoble 1968 στην Γαλλία), ο οποίος τιμητικά έτρεξε ανοιχτήρι (προπομπός), η Σοφία Γκρίτση και ο Στέφανος Τσιμικάλης (με συμμετοχή στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2010 στο Vancouver του Καναδά).