Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Το ΕΣΠΑ των δήμων στην Ευρυτανία. Ενημερωτική συνάντηση -παρουσία Μπακογιάννη & Τάτση- έγινε στο Καρπενήσι

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία και υλοποίηση του ΕΣΠΑ στους δήμους της Περιφέρειας Στερεάς διοργανώθηκε στο Καρπενήσι από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας & ΕΕΤΑΑ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων

espa-avaris-mpako-tatsis

Τη σωστή ενημέρωση και ανταπόκριση των δήμων της Περιφ. Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ είχε ως στόχο η συνάντηση εργασίας που φιλοξενήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας 22 Απριλίου σε γνωστό ξενοδοχείο του Καρπενησίου· συνδιοργανωτές ήταν η Περιφ. Ένωση Δήμων Στερεάς και ο ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α ΑΕ.

Παρόντες Μπακογιάννης και Τάτσης

Η εκδήλωση είχε συμβουλευτικό - ενημερωτικό χαρακτήρα και απευθύνονταν κατά βάση στο προσωπικό των Τεχνικών Υπηρεσιών των δήμων που χειρίζονται έργα ΕΣΠΑ, και ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο των προσκλήσεων της ΕΕΤΑΑ· ήταν μια σύσκεψη που είχε αποδέκτες τις αρμόδιες υπηρεσίες του εκάστοτε δήμου και τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές.

Τη σημασία και τη βαρύτητα, ωστόσο, που δίνουν οι δήμοι του ν. Ευρυτανίας στο χρηματοδοτικό εργαλείο που λέγεται ΕΣΠΑ αποδεικνύει η συμμετοχή στην ενημερωτική συνάντηση τόσο του δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, όσο και του δημάρχου Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε μεταξύ άλλων η αξιοποίηση των ανοικτών προσκλήσεων του ΕΦΔ ΕΕΤΑΑ για την ένταξη ώριμων πράξεων στο Περιφ. Επιχ/κο πρόγραμμα της Στερεάς, ενώ δόθηκαν και συμβουλές-οδηγίες για την αντιμετώπιση των συνηθέστερων προβλημάτων που προκύπτουν στην αξιολόγηση των προτάσεων για ένταξη στο ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση.