Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo


"Νοσταλγοί και τιμητές". Διαβάστε το επίκαιρο άρθρο του Διονύση Παρούτσα

Προχτές είχαμε 21 Απριλίου. Ήταν η επέτειος της «Εθνικής Επαναστάσεως» του Γ. Παπαδόπουλου και των συν αυτώ. Με την ευκαιρία αυτή η Ελευθεροτυπία έκανε μια δημοσκόπηση στην οποία φάνηκε ότι το 30% των Ελλήνων νοσταλγούν την Χούντα!

papadopoulos-xounta

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτούς ανήκει το 30% όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ απροσδόκητα ένα 25% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής διαφωνεί! Πήραν φωτιά οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες και το διαδίκτυο, τα σχόλια πάνε κι έρχονται, οι φόβοι εκτινάσσονται. Εκφράσεις όπως: «Το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί», «η Δημοκρατία μας κινδυνεύει», «φταίει η μεταπολίτευση», «φταίει η φτώχεια» και άλλες παρόμοιες, δίνουν και παίρνουν. Όλες όμως οι απόψεις συμπυκνώνονται σε δύο δημοσιεύσεις που υπάρχουν στο σάιτ http://www.antinews.gr από δύο αναγνώστες με τα ονόματα «Σκαρ φέις» και «Ντιμ».

Γράφει ο πρώτος:

«Δεν μπορώ να πω αν τα πράγματα ήταν καλύτερα με τη χούντα, γιατί δεν την έζησα. Αυτό όμως για το οποίο είμαι σίγουρος, γιατί αυτό το έζησα, είναι ότι αυτό που βιώσαμε τα τελευταία 25 χρονιά που θυμάμαι πολύ καλά, δεν ήταν δημοκρατία.

Δεν ήταν δημοκρατία η γιγάντωση του Δημόσιου Τομέα και το βόλεμα του κάθε αφισοκολλητή. Εμένα γιατί δεν μου πρόσφεραν καμιά θέση; Που είναι η ισοπολιτεία μας;

Δεν ήταν δημοκρατία η μετατροπή του κάθε αμόρφωτου σφραγιδοφόρου μανδαρίνου-κομματοσκυλου σε απόλυτο άρχοντα, έχοντα δικαιώματα πάνω στους ανυπεράσπιστους πολίτες.

Δεν είναι δημοκρατία το 30% ανεργίας, οι μισθοί των 400 ευρώ, τα συσσίτια, οι αυτοκτονίες, οι συντάξεις πείνας, η άθλια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δεν είναι δημοκρατία η φτωχοποίηση του μικρομεσαίου ιδιώτη με περαιώσεις, μη ανταποδοτικές εισφορές, υπέρογκη φορολογία και αθέμιτο ανταγωνισμό. Αν υπάρχει φοροδιαφυγή να πάνε να την πιάσουν. Δεν φταίμε όλοι.

Δεν είναι δημοκρατία η φτωχοποίηση της ιδιωτικής περιούσιας με χαράτσια, φόρους, δημεύσεις καταθέσεων (σύντομα κοντά μας).

Δεν είναι δημοκρατία όταν θυμούνται να ζητήσουν τη γνώμη μας μόνο κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ για σημαντικά θέματα όπως η ΕΟΚ, το ευρωσύνταγμα, η διεύρυνση, το ευρώ, μας θεωρούν ανικάνους να κρίνουμε.

Δεν ήταν δημοκρατία όταν με πράξεις η παραλείψεις της άρχουσας τάξης της χώρας μας, έχουμε μετατραπεί στο σκουπιδότοπο της Ευρώπης και κινδυνεύουμε να γίνουμε σαν τους Κόπτες στην Αίγυπτο, μειονότητα στον τόπο μας, η χειρότερα σαν τους εβραίους πριν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, προσφυγές χωρίς πατρίδα.

Δεν είναι τέλος δημοκρατία όταν οι πνευματικοί “ηγέτες’ αυτού του τόπου, βαφτίζουν όποιον αγαπήσει την πατρίδα του ακροδεξιό, όποιον σηκώνει την ελληνική σημαία φασίστα κι όποιον προβληματίζεται για το τεράστιο πρόβλημα της λαθρο-εισβολής, ρατσιστή. Μη μας ζαλίζετε λοιπόν και πολύ με τη δημοκρατία (ειδικά σήμερα), γιατί δε θυμάμαι να τη ζήσαμε ποτέ.»

Και του απαντάει ο άλλος:

«Μας αρέσει, δε μας αρέσει, μια χαρά δημοκρατία ήταν… Και μάλιστα η πεμπτουσία της δημοκρατίας, αφού έγινε με τη ψήφο του Ελληνικού λαού… Εμείς τους ψηφίζαμε, εμείς θα τα λουστούμε…

Η επταετία δε πα να είχε 100 καλά… Από τη στιγμή που δεν ήταν εκλεγμένη και κατέλαβε την εξουσία με τα όπλα και δίχως τη ψήφο του ελληνικού λαού, τελειώνει εκεί η κάθε κουβέντα… Αν θες να μιλάς μέσα στο πλαίσιο που ονομάζεται δημοκρατία, δε την κρίνεις εκείνη τη περίοδο καν… Δε συζητάς καν για αυτήν… Δεν υπάρχει για εσένα… Τέλος… Χίλια καλά να είχε, δεν μας αφορά… Είναι άλλο πολίτευμα, άλλος κόσμος, άλλη λογική…

Αν αποφασίσουμε ότι ως λαός δε μπορούμε να επιλέξουμε δημοκρατικά την καλύτερη για εμάς λύση, και αποδεχόμαστε ότι κάποιος άλλος μπορεί και πρέπει δια των όπλων να αναλάβει την εξουσία “για το δικό μας καλό”, ας κάνουμε ένα δημοψήφισμα για αυτό: “Είμαστε ανίκανοι και διχασμένοι να αποφασίσουμε μόνοι μας πιο είναι το καλό για εμάς, και ο πιο δυνατός που ελέγχει στρατό και μπορεί να μας επιβληθεί, ας μας αναλάβει, και όπου βγει”… Μια φορά, την επταετία βγήκε σε καλό (λέμε τώρα), ε ας αναλάβει κάποιος ξανά δια της βίας, μπας και βγει και τώρα πάλι σε καλό…

Εμείς έτσι κι αλλιώς είμαστε ανίκανοι να επιλέξουμε τους σωστούς εδώ και 40 χρόνια… Όλο τους λάθος ανεβάζουμε στην εξουσία… Άρα με βάση τη στατιστική, και την Αριστερά να ανεβάσουμε με τη ψήφο μας πάνω, λάθος εκτίμηση θα κάνουμε πάλι… Και την Ακροδεξιά να ανεβάσουμε με τη ψήφο μας, πάλι λάθος εκτίμηση θα κάνουμε τελικά… Ας μη ψηφίζουμε λοιπόν, ας αναλάβει κάποιος ισχυρός να μας επιβάλλει τη πολιτική του με το έτσι θέλω… Ας την εφαρμόσει ανενόχλητος για 7 χρόνια και μετά βλέπουμε που μας έχει οδηγήσει….

Για να τελειώνουμε λοιπόν: Μια χαρά δημοκρατία είχαμε, και έτσι έπρεπε να γίνει… Μην έχουμε αυταπάτες… Ο κόσμος ψήφιζε με γνώμονα το συμφέρον του και αφού έτσι έκρινε, καλά έκανε… Απλά έκρινε και θεωρούσε ως «συμφέρον» του, το συμφέρον της δικής του γενιάς, εγωιστικά, άσπλαχνα για τα παιδιά του, και έλεγε «ας περάσω εγώ καλά τώρα, και έχει ο Θεός, το τι θα γίνει σε 20 -30 χρόνια θα το δούμε»… Έλεγα στη γιαγιά μου: «Τι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ρε γιαγιά; Δε καταλαβαίνεις ότι η σύνταξη που σου δίνει τώρα, και το θείο που διορίζει, θα τα πληρώνουμε εμείς για τα επόμενα 20 χρόνια;»… «Σώπασε παιδί μου, έχει ο Θεός, ο Ανδρέας φροντίζει για εμάς, μην ανησυχείς, μια χαρά θα είμαστε… Κάτι θα βρεθεί και σε 20-30 χρόνια δε θα είμαστε άσχημα, καλά θα είμαστε και τότε»… Και να που έφθασε το «20-30 χρόνια μετά». Και το πληρώνουμε τώρα εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών που δημοκρατικά και με βάση το στενό δικό τους συμφέρον ψήφιζαν «Τσοβόλα δώστα όλα» και «λεφτά υπάρχουν»… Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εμείς τώρα πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα στον ολοκληρωτισμό ή στην αναρχία και τον εθνομηδενισμό… Απλά πρέπει δημοκρατικά, αλλά υπεύθυνα, με κρίση και επίγνωση να υποστούμε τη δύσκολη και επίπονη προσαρμογή, ώστε να μη ζήσουν οι επόμενες γενιές εξαθλίωση τέτοια, που η τωρινή κατάσταση θα φαντάζει παράδεισος μπροστά της…»

Νου και γνώση έχουμε, ας αποφασίσουμε με ποιον συμφωνούμε.