Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Η εγκληματικότητα στη Στερεά. Παραμένει στην… τελευταία θέση η Ευρυτανία. Τα στοιχεία για τον Απρίλιο

Τη δραστηριότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Βοιωτίας και Φωκίδας για τον μήνα Απρίλιο, ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα (6/5) η Γ.Α.Δ.Π. Στερεάς Ελλάδας.

astynomikoi-diamartyria-karpen

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Δ/νσης Ευρυτανίας, διαμαρτύρονται για την κρατική αδιαφορία και ζητούν αναγνώριση. Την Μ. Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του σε αστυνομικούς στην Αθήνα είπε “... γνωρίζουμε τι τραβάτε, είμαστε δίπλα σας”


Συλλήψεις και κατασχέσεις

Συνολικά, συνελήφθησαν 377 άτομα τον Απρίλιο, με την πλειοψηφία των συλλήψεων (142 περιπτώσεις) να αφορά παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).

Συνελήφθησαν ακόμα 53 άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 17 για χρέη προς το Δημόσιο, 62 άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα, αποφάσεις δικαστηρίων κ.α), ενώ έγιναν και 28 συλλήψεις για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων.

Την ίδια στιγμή, εξιχνιάστηκαν 34 υποθέσεις ναρκωτικών, 35 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων, 10 υποθέσεις του νόμου περί όπλων, έξι (6) για βεγγαλικά, πέντε (5) περιπτώσεις απάτης κ.α

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν ενδεικτικά στην κατάσχεση: 16.777 κροτίδων, 110 λαθραίων πακέτων τσιγάρων, 27 γρ. ηρωίνης, 44 kg κάνναβης, 55 ναρκωτικών δισκίων, 4 κυνηγετ. όπλων, ενώ κατασχέθηκε επίσης το ποσό των 860 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα, τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας, 9 μαχαίρια κ.α.