Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ανοίξτε καφενείο ή ταβέρνα με 40% επιδότηση. Δόθηκε παράταση για ένταξη στα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιδοτήσεις σε Άγραφα & Προυσό

Μέχρι 24 Μαΐου 2013 παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής προτάσεων στα μέτρα: 311, 312 και 313 του άξονα 3 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά χρηματοδοτήσεις για στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων -ταβέρνες, καφενεία κλπ- όπως επίσης και επιχειρήσεις τουρισμού, ακόμη και αγροτικά καταλύματα (αν είναι κάποιος αγρότης), κλπ.

taberna-taverna

Το Πρόγραμμα για την Στερεά Ελλάδα έχει αναλάβει εδώ και 3 μήνες περίπου ο "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" μετά την επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας στον χώρο, αλλά με σημαντικά κενά στην ενημέρωση του κόσμου με αποτέλεσμα να υπάρχει άγνοια ενώ οι ημερομηνίες "τρέχουν".

Μέχρι τώρα έχει γίνει μόνο μια ενημερωτική ημερίδα στην Βαλαώρα στις 8 Απριλίου 2013, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία έχουν σταλεί ενημερωτικά έντυπα για το πρόγραμμα στον δήμο Αγράφων.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος Αγράφων είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα εξ ολοκλήρου ενώ από τον δήμο Καρπενησίου έχει ενταχθεί μόνο ο πρώην δήμος Προυσού.

Ουσιαστικά πρόκειται για το παλιό πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ, το οποίο έχει πλέον αντικατασταθεί από το Μέτρο 3 του Αγροτικού προγράμματος. Η επιδότηση σε ιδιωτικά έργα ανέρχεται στο 40% για προτάσεις με προϋπολογισμό μέχρι και 600.000 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους στα ΚΕΠ, στους δήμους και στον ΟΑΣΕ, στην Λαμία, στην οδό Μιαούλη 8. Τηλέφωνο πληροφοριών 2231066553.