Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ev media-logo

Στους …δρόμους τα Δασαρχεία. Καθημερινοί έλεγχοι & περιπολίες στα δάση της Ευρυτανίας. Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις για καυσόξυλα

Με διευρυμένο ωράριο και περιπολίες σε όλη την επικράτεια του νομού λειτουργούν οι Δασικές Υπηρεσίες Ευρυτανίας.

dasos-elata

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Δασών, αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία έτη και συναισθανόμενη την ευθύνη της στην διαφύλαξη του δασικού πλούτου της Ευρυτανίας, ενημερώνει τους πολίτες ότι τα Δασαρχεία Καρπενησίου και Φουρνάς θα λειτουργούν τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ, ενώ τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 7.00 το απόγευμα.

Για τυχόν καταγγελίες περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22370-22204, 22370-80097 (Δασαρχείο Καρπενησίου) και 22370-51233 (Δασαρχείο Φουρνάς).

Οι δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά για τα καυσόξυλα

Όπως είχαν δημοσιεύσει τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 551/5-6-12) το Δασαρχείο Καρπενησίου θα διαθέσει καυσόξυλα ελάτης, με σκοπό την κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής.

Τα ξύλα θα παραληφθούν από Δασικούς Συνεταιρισμούς και θα διατεθούν κατά προτεραιότητα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες· συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%,μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες στρατευμένων.

Δικαιολογητικά & προθεσμίες

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δασαρχείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην Υπηρεσία μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013.

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν οι δικαιούχοι είναι: βεβαίωση συνταξιούχου ΟΓΑ, η οποία δίνεται από τον ανταποκριτή του ΟΓΑ του δήμου, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (δίνεται από τον δήμο), βεβαίωση πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας (δίνεται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον δήμο), βεβαίωση αναπηρίας σε ποσοστό άνω του 67% (πρόκειται για πιστοποιητικό Α'θμιας ή Β'θμιας Επιτροπής ή από Κέντρο Πιστοποίησης αναπηρίας), βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, βεβαίωση στρατευμένων οικογενειαρχών (σημειώνεται πως η ιδιότητα του στρατευμένου οικογενειάρχη βεβαιώνεται με φωτοτυπία της στρατιωτικής του ταυτότητας ή βεβαίωση της αρμόδιας στρατιωτικής μονάδας) και τέλος εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης.

Για τυχόν περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δασαρχείο Καρπενησίου.