Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019

ev media-logo

update. Εξαιρέθηκαν οι τρίτεκνοι. Ψήφισε ΝΑΙ τελικά ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος για τα άρθρα που είχε απειλήσει ότι ΔΕΝ θα ψηφίσει

kontogeorgos-1

 

update. Ψήφισε ΝΑΙ τελικά ο Κώστας Κοντογεώργος για τα άρθρα που είχε απειλήσει ότι ΔΕΝ θα ψηφίσει

Εξαιρέθηκαν οι τρίτεκνοι 

Σε σειρά διορθωτικών παρεμβάσεων σε μία προσπάθεια να κατευναστούν οι αντιδράσεις, ενώ νέες βελτιώσεις έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτό το αίτημα του βουλευτή Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργου να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από την διαθεσιμότητα.

 Μετά από αυτό ο βουλευτής δήλωσε ότι αίρει τις επιφυλάξεις του και θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι οι τρίτεκνοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ταυτοχρόνως ότι με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ανταποκρίνεται με τη ρύθμιση αυτή στο σχετικό αίτημα βουλευτών των περισσότερων πτερύγων της Βουλής να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις δυσκολίες του λαού μέσα στη μεγάλη κρίση, αλλά είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως ο δρόμος που ακολουθούμε είναι ο σωστός», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ

Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι θα καταψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου 80, 81 και 82 που αφορούν την διοικητική μεταρρύθμιση, αν δεν εξαιρεθούν οι τρίτεκνες οικογένειες έστειλε ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος.

Την δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους όταν κλήθηκε να διευκρινίσει την στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, καθώς από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κοντογεώργος εμφανίστηκε έντονα επικριτικός, τονίζοντας ότι λέει όχι «στα οριζόντια μέτρα που καταστρέφουν την κοινωνία και το μέλλον της χώρας».

«Με απολύσεις στην εκπαίδευση και στην δημοτική αστυνομία δεν πετυχαίνουμε την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης. Δεν βελτιώνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Δεν υπακούει το μέτρο σε κάποιο αίσθημα δικαίου του Έλληνα πολίτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντογεώργος.

Παράλληλα επεσήμανε ότι τις απαιτήσεις της τρόικας μπορεί να τις ικανοποιούμε αλλά πρέπει να το κάνουμε με κριτήρια αξιοκρατικά.

Ακόμα ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη να αποσύρει την διάταξη για τον φόρο πολυτελείας. «Μην δολοφονείτε την οικογένεια. Ναι στην αξιολόγηση, ναι στην κινητικότητα, όχι όμως στα οριζόντια μέτρα», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργος.

Αιχμές άφησε ο βουλευτής της ΝΔ και σε ότι αφορά τη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια διακομματική σιωπή. Για το άνδρο του πολιτικού ρουσφετιού εδώ μέσα, δεν μίλησε κανείς».

Κλείνοντας, ο κ. Κοντογεώργος κάλεσε την κυβέρνηση «να εξετάσει έστω και την ύστατη στιγμή και να εξαιρέσει τις τρίτεκνες οικογένειες από τις διατάξεις με τις απολύσεις.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε μέτρα που δολοφονούν το κύτταρο, και της οικογένειας και της χώρας», κατέληξε.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε επίσης την απόσυρση της διάταξης για τον φόρο πολυτελείας, επισημαίνοντας: "Μην δολοφονείτε την οικογένεια. Ναι στην αξιολόγηση, ναι στην κινητικότητα, όχι όμως στα οριζόντια μέτρα".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ