Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Η φλόγα στα χέρια του Γιάννη Αντωνίου. Ο ευρυτάνας πρωταθλητής πρώτος λαμπαδηδρόμος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του ‘14

Ο κορυφαίος Έλληνας χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου μιλά στα “Ευρυτανικά Νέα” για την μεγάλη τιμή να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, δηλώνοντας πως αρχικά δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της πρόκλησης-πρόσκλησης αυτής.

ANTONIOU-FLOGAAA

Ύψιστη τιμή αποτελεί για τον Ευρυτάνα πρωταθλητή της χιονοδρομίας η επιλογή να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετής αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα ότι πρώτος λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014» θα είναι ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου.

Η τελετή θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία και ο Γιάννης Αντωνίου θα παραλάβει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη, προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της για την πόλη της Ρωσίας που θα φιλοξενήσει τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014.

Ο 18χρονος Γιάννης είναι ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στις καταβάσεις και έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι.

Γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1995, είναι αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου και μέλος της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Εχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 80 διεθνείς αγώνες και μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του είναι τα δύο χάλκινα μετάλλια στο σλάλομ και στο γιγαντιαίο σλάλομ που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων το 2012, στο Ροκαράσο της Ιταλίας.

Ο πρωτοετής φοιτητής στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης Γιάννης έχει προπονητή τον Στέργιο Πάππο και ξεκίνησε την χιονοδρομία το 1999 όταν ήταν 4 ετών. Είναι γιος του Δημήτρη Αντωνίου, παλιού ποδοσφαιριστή και καθηγητή Φυσικής Αγωγής, καθώς και προπονητή σε ομάδες της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος και στην αφή της φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο, πριν από μερικούς μήνες, για το Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ της Ευρωπαϊκής Ενότητας «Μπρασόβ 2013».

Αντωνίου: «Μεγάλη τιμή»

Ο Αντωνίου μίλησε στα “Ευρυτανικά Νέα” για την τιμή που του έγινε, τονίζοντας πως «είναι πολύ μεγάλη και μοναδική τιμή για εμένα, καθώς η Ολυμπιακή Επιτροπή με διάλεξε για δεύτερη φορά για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Για να πω την αλήθεια δεν αντιλήφθηκα από την πρώτη στιγμή το μέγεθος του γεγονότος, αλλά στην πορεία κατάλαβα πως πρόκειται για μια μεγάλη τιμή για εμένα.

Αν τελικά καταφέρω να κερδίσω την πρόκριση-συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνω ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μου για να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε εμένα».