Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo


«Απ’ το κακό στο χειρότερο». Το νέο, δυστυχώς "προφητικό", άρθρο του Διονύση Παρούτσα

Λοιπόν…

Το πράγμα πάει από το κακό στο χειρότερο με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Μπορεί αυτή την περίοδο να έχουμε σταθερή κυβέρνηση, μπορεί η βουλή να επαίρεται ότι λαμβάνει αποφάσεις σύμφωνα με τα όσα ξέραμε ως τώρα, αλλά το πράγμα είναι καζάνι που βράζει και μάλιστα ταπωμένο καλά. Που σημαίνει ότι όταν εκραγεί, θα πάρει πολλούς στο λαιμό του.

bouli-ellinwn

Το ότι υπάρχει μια τεράστια ένταση που αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, είναι αδιαμφισβήτητο και αρκεί να δει κανείς λίγο τις ειδήσεις για να το αντιληφθεί. Σαν τις καυτές μπουρμπουλήθρες του… χαλβά, που σκάνε στην επιφάνεια και δείχνουν την συσσωρευμένη ενέργεια που υπάρχει στο σκεύος, έτσι και τα διάφορα γεγονότα αποδεικνύουν την συσσώρευση της έντασης στην κοινωνία.

Για παράδειγμα, όλο και συχνότερα άνθρωποι μπαίνουν στα νοσοκομεία τραυματισμένοι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ "ακραίων στοιχείων". Ο κλεφτοπόλεμος των αντεξουσιαστών με τους ακροδεξιούς που τα προηγούμενα χρόνια είχε και μια "χαριτωμένη" διάσταση, έπαψε πλέον να είναι περιστασιακό φαινόμενο και μέρα με τη μέρα εντείνεται. Δεν θα αργήσει η στιγμή που το νοσοκομείο δεν θα είναι ο τελευταίος σταθμός για κάποιους άτυχους. Και τότε η χύτρα θα αναποδογυρίσει και το περιεχόμενό της θα τσουρουφλήσει πολλούς.

Είναι αλήθεια ότι συνεχώς μας στερούν και από κάποιο "κεκτημένο". Είτε πρόκειται για την βενζίνη στο αυτοκίνητό μας, είτε για το ίδιο το αυτοκίνητο (καθώς αν χαλάσει αυτό που έχουμε αποκλείεται να αγοράσουμε καινούριο), είτε για τη μόρφωση των παιδιών μας, η κρίση μας γυρίζει ολοένα και περισσότερα χρόνια πίσω, σε δεκαετίες που νομίζαμε ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτί.

Και το κακό δεν σταματάει εκεί: Έρχονται οι ανεκδιήγητοι και αμετανόητοι πολιτικοί μας που δεν έχουν καταλάβει ότι ο πολιτικός αγώνας δεν γίνεται όπως είχαν μάθει και συμπληρώνουν το σκηνικό, όπως το κερασάκι την τούρτα. Αυτοί που δεν κατάλαβαν ότι όσο επιμένουν σε παρωχημένες τακτικές, το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν ταφόπλακα στην πολιτική τους καριέρα. Για παράδειγμα, ο Παναγιώτης Καμένος δήλωσε στη Θεσσαλονίκη ότι πρέπει να λιντσάρουν τον Δήμαρχο μιας περιοχής γιατί επιτρέπει να μολύνονται τα νερά από τα μεταλλεία.

Δεν σκέφτηκε ότι με τη δήλωσή του αυτή, καθοδηγεί ανθρώπους που βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ τρέλας και απελπισίας στο να αναζητήσουν λύση στην ωμή βία. Δεν σκέφτηκε ότι αν οι δικοί του οπαδοί λιντσάρουν έναν αντίπαλο, οι οπαδοί του αντιπάλου θα λιντσάρουν μετά τον ίδιο! {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Όσοι έχουν λίγο μυαλό στο κεφάλι τους καταλαβαίνουν ότι τα σύννεφα που μαζεύονται είναι μαύρα – κατάμαυρα.

Όσοι έχουν λίγο μυαλό στο κεφάλι τους πρέπει να συγκροτηθούν και να δουν τι μπορεί να γίνει όσο είναι ακόμα νωρίς και το καζάνι δεν έχει σκάσει.

Στη χώρα μας σήμερα υπάρχουν παιδιά που βράζει το αίμα τους και δεν ξέρουν πού να εκτονώσουν αυτή τους τη δυναμική. Δεν υπάρχουν δουλειές, δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική δεν βλέπουν να γίνεται τίποτα. Το μόνο που βλέπουν είναι αγριανθρώπους να ξεσπαθώνουν ενάντια σε κάθε τι με το οποίο διαφωνούν. Είναι δυνατό αυτά τα παιδιά να μην γίνουν αγελαίοι ακόλουθοι σε όποιον "μπροστάρη" τους φανεί πιο δυναμικός;

Δεν υπάρχει καμία μόρφωση, κανένα επίπεδο ηθικής που θα μπορούσε να συγκρατήσει τον απεγνωσμένο νεαρό που βλέπει τη ζωή του να γίνεται έρμαιο μιας θάλασσας αντικρουόμενων συμφερόντων, τα οποία δεν είναι καν τα δικά του.

Εμείς που είμαστε λίγο μεγαλύτεροι, εμείς που έχουμε ακούσει από την προηγούμενη γενιά πόσο καταστροφικός και απαίσιος είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, έχουμε τεράστιο χρέος να πάρουμε θέση και να στηλιτεύσουμε με κάθε τρόπο συμπεριφορές που προωθούν τη βία, όσο κι αν μέσα μας αισθανόμαστε κι εμείς την αδικία στο πετσί μας, όσο κι αν η κατάσταση έχει γίνει πλέον αφόρητη.

Και ας μη θεωρηθεί υπερβολική η έκφραση "εμφύλιος πόλεμος. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να περιγραφεί η κατάσταση στην οποία ένας νεαρός στέλνει έναν άλλο στο νοσοκομείο για πολιτικούς λόγους;