Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

«Η άλλη Πλευρά». Έκθεση ζωγραφικής του Ευρυτάνα Γιάννη Καστρίτση στην Αθήνα - Θα διαρκέσει μέχρι τις 7/12

Τη νέα ατομική έκθεση του Ευρυτάνα καλλιτέχνη Γιάννη Καστρίτση, με τίτλο " Η άλλη Πλευρά", εγκαινίασε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η Αίθουσα Τέχνης Art Πρίσμα (Κουντουριώτου 187, Πειραιάς).

kastritsis-ekthesi-egkainia

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των τελευταίων χρόνων αλλά και έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Σε κεντρικό πλάνο και πάλι το φυσικό περιβάλλον,  η ελληνική ύπαιθρος,  ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης του ανθρώπου με τον χώρο του, τη φύση.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, στην έκθεση καταγράφεται «…η άλλη όψη των πραγμάτων, της δουλειάς μου και του εαυτού μας. Αυτή που στον καθημερινό πρακτικό βίο αφήνουμε να μας προσπερνά και να μας  διαφεύγει. Είναι η ανάδειξη  και η μεταμόρφωση του κοινότοπου και του απλού, αυτού  που περνά απαρατήρητο. Η άλλη πλευρά σε καμία περίπτωση δεν είναι μια παθητική στάση και ανάγνωση, εμπεριέχει μέσα της και το στοιχείο της δυναμικής  κριτικής προσέγγισης. Είναι μια ουτοπική ανάγνωση και πρόταση για τον κόσμο μέσω  της τέχνης».

Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται: Δευτέρα-Τετάρτη & Σάββατο από τις 10.00 έως τις 15.00, καθώς και Τρίτη -  Πέμπτη & Παρασκευή από 10.00 έως 15.00 & 18.00 έως 21.00.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες λειτούργησε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής του Γ. Καστρίτση (φωτο πάνω), με πηγή έμπνευσης, όπως είχε δηλώσει τότε στα «Ευρυτανικά Νέα», την Ευρυτανία και τους ανθρώπους της.