Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Διεθνείς διακρίσεις για Ξαγάρα & Matuszczyk. Ταξίδεψαν στην Ιταλία για το παγκόσμιο φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών

Σε αγώνες kickboxing (full low kicks) που έγιναν στο πλαίσιο του παγκοσμίου φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών (29 Οκτωβρίου μέχρι 3 Νοεμβρίου 2013), στην Τοσκάνη της Ιταλίας, πήραν μέρος  ο Ευρυτάνας Θωμάς Ξαγάρας (δεξιά) και ο μαθητής του Roland Matuszczyk (αριστερά), προσκεκλημένοι του ομοσπονδιακού προπονητή και coach του Ξαγάρα, Γιάννη Θεοφάνους (Fight Club Γαλατσίου, στη μέση).

xagaras-italia

Ο 27χρονος Θ. Ξαγάρας αγωνίστηκε στην κατηγορία των -81kg και αφού πήρε την πρώτη του νίκη άνευ αγώνος (απέναντι σε Γερμανό αθλητή), αντιμετώπισε στη συνέχεια αθλητή από την Ισπανία με φόντο την πρόκριση στον τελικό, γνώρισε όμως την ήττα στα σημεία και έτσι κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Σημαντική επιτυχία και για τον Πολωνό Roland Matuszczyk (διαμένει και προπονείται στο Καρπενήσι), στην κατηγ. των -75kg.

Αφού κέρδισε στα σημεία αντίπαλο αθλητή από τον Λίβανο, προκρίθηκε στον τελικό, όπου και αντιμετώπισε kickboxer από την Ισπανία, επί του οποίου κατάφερε να επιβληθεί και να κατακτήσει έτσι το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα.

Να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 5.000 αθλητές από 113 χώρες.

xagaras-italia2