Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

ev media-logo

Η Συνταγή της Εβδομάδας: Κουραμπιέδες

kourabiedes1

ΥΛΙΚΑ

-500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου

-300 γρ. αραβοσιτέλαιο

-1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

-4 βανίλιες

-1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη

(αν τους θέλουμε πιο γλυκούς, βάζουμε 2)

-1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο

-1 κουταλάκι γεμάτο σόδα

-1 1/2 - 2 κιλά μαλακό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, πλάθουμε πολύ καλά τη ζύμη, προσθέτοντας και τα αμύγδαλα.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, έχοντας στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά και τους πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη.

(Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr)