Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Στα… κρύα του λουτρού ο ΚΟΚ! Χωρίς θέρμανση η πισίνα στη Λαμία, γύρισαν δίχως να αγωνιστούν οι αθλητές του συλλόγου

Το Σάββατο το πρωί 1 Φεβρουαρίου 2014 είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην πισίνα του ΤΕΙ Λαμίας η ημερίδα ορίων κολύμβησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την πρόκριση στο Χειμερινό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος.

kok-athlites-stoles

Οι 33 αθλητές του Κ.Ο.Κ Καρπενησίου και οι συνολικά 220 από όλη την Περιφέρεια (Λαμία, Καρπενήσι, Ιτέα, Χαλκίδα, Λιβαδειά κ.ά) αντιμετώπισαν μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, αφού διαπίστωσαν πως το νερό της πισίνας ήταν παγωμένο. Βάσει κανονισμού, η χαμηλότερη θερμοκρασία διεξαγωγής αγώνων είναι οι 23 βαθμοί Κελσίου και αυτοί ισχύουν για τους ενήλικες και όσους παίρνουν μέρος σε αθλήματα ανοιχτής θαλάσσης, ενώ για τα μικρά παιδιά κατώτεροι είναι οι 25 βαθμοί.

Οι άνθρωποι του Κ.Ο.Κ. καταγγέλλουν πως η θερμοκρασία της πισίνας της Λαμίας είχε θερμοκρασία μόλις 22 βαθμών, κατόπιν μέτρησης που ζήτησαν να γίνει, βλέποντας τα μικρά παιδιά να κρυώνουν μέσα στο νερό!

Εκείνη τη στιγμή ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας και υπεύθυνος των αγώνων Βαγγέλης Μούτουπας απευθυνόμενος προς τους αθλητές τους τόνισε πως αν γίνουν οι αγώνες αυτό θα γίνει μόνο αν επωμιστούν την ευθύνη οι άνθρωποι του κάθε συλλόγου, γεγονός που όπως ήταν φυσικό απορρίφθηκε άμεσα. Ακολούθως ο υπεύθυνος τεχνικών θεμάτων πρότεινε να γίνουν οι αγώνες το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όμως ούτε αυτή η ιδέα είχε λογική και εξηγούμε τον λόγο: η θερμοκρασία της πισίνας ανεβαίνει σε θερμοκρασία 1,5 το πολύ βαθμό κελσίου ανά ημέρα, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα έφτανε και πάλι τους 25 που αποτελούν το κατώτερο όριο!

Πρόβλημα στην πισίνα

Η πισίνα είχε πρόβλημα και αυτό το γνώριζαν όλοι, αφού μια εβδομάδα πριν δεν κατέστη δυνατόν να διεξαχθεί αγώνας πόλο εκεί. Επίσης, όπως μας καταγγέλλουν οι προπονητές του Κ.Ο.Κ. έχουν στην κατοχή φωτογραφία, που δείχνει όχημα να τροφοδοτεί με πετρέλαιο τις δεξαμενές της πισίνας την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων!

Τι θα γίνει με τους αγώνες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Εκτός από το κόστος των εξόδων που χρεώθηκε ο σύλλογος του Καρπενησίου και ανέρχονται στο ποσό των 400 ευρώ περίπου, πρόβλημα προκύπτει και με την συμμετοχή των αθλητών του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ν. Ελλάδος. Χωρίς τους αγώνες της ημερίδας που αναβλήθηκαν λόγω του παγωμένου νερού στην πισίνα της Λαμίας δεν μπορεί κανένας σύλλογος να δώσει το παρών στο πρωτάθλημα. Ο Κ.Ο.Κ. Καρπενησίου πάντως δήλωσε 5 αθλητές της κατηγορίας 13-14 ετών για το τριήμερο 7-9/2, ημερομηνία διεξαγωγής του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας και 9 κολυμβητές 15-16 ετών για το τριήμερο 14-16/2,  ημερομηνία διεξαγωγής του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Έκτακτο συμβούλιο

Η Ομοσπονδία μετά το φιάσκο των προκριματικών αγώνων στη Λαμία, συνεδρίασε εκτάκτως αργά χθες το απόγευμα και όπως είναι φυσικό ο Ευρυτανικός σύλλογος αναμένει με αγωνία την τελική απόφαση.

Ευθύνες

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και βαραίνουν τον δήμο Λαμιέων και όσους ανέλαβαν την διεξαγωγή αυτών των αγώνων, χωρίς να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέρα, ενώ δε θα πρέπει να λησμονεί κανείς το γεγονός πως η πισίνα του ΤΕΙ (αλλά και αυτή του ΔΑΚ) λειτουργεί με τα χρήματα του Λαμιώτικου λαού.

Λάμπρος Κολοκώτσιος