Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Εξιχνιάστηκε σπείρα απατεώνων που έκλεβε ηλικιωμένους. Επιτυχία της Ασφάλειας Καρπενησίου. Είχαν ρημάξει τη δυτική Ελλάδα

Στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων κλοπών από σπίτια ηλικιωμένων, στον Ασπρόπυργο της Ευρυτανίας, έφθασε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου. Τα περιστατικά συνέβησαν τον Απρίλιο και τον Δεκέμβριο του 2013, και οι δράστες, συνολικά τέσσερα άτομα (ΡΟΜΑ), είχαν τότε καταφέρει να αποσπάσουν το ποσό των 4.500 και 2.000 ευρώ, αντίστοιχα.

mploko-siragga

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για οργανωμένη σπείρα με… πλούσια δράση και ιστορικό κλοπών και διαρρήξεων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Ήδη, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί και τα οποία προσπαθούν να «δέσουν», τους εμπλέκουν σε υποθέσεις κλοπών που έχουν γίνει στην Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα, πιθανώς και την Πρέβεζα, ενώ δεν αποκλείεται να αποδειχθεί και η συμμετοχή τους και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά.

Οι δράστες λειτουργούσαν με την κλασική μέθοδο της απασχόλησης: αποσπώντας την προσοχή του ιδιοκτήτη του σπιτιού, κατάφερναν με τη βοήθεια συνεργών να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Εις βάρος των τεσσάρων ατόμων που φέρονται να έχουν διαπράξει κλοπές στην περιοχή της Ευρυτανίας σχηματίσθηκαν δικογραφίες, οι οποίες θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Οι φερόμενοι ως δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δύο «χτυπήματα» στον Ασπρόπυργο

Στην πρώτη χρονικά περίπτωση, στις 22 Απριλίου 2013, ένας 29χρονος και μια 33χρονη ΡΟΜΑ, μαζί με μία ακόμη συνεργό τους (τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται) εισήλθαν σε οικία 77χρονης ημεδαπής στον Ασπρόπυργο Ευρυτανίας, και εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία της ηλικιωμένης γυναίκας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, καθώς και μία χρυσή αλυσίδα.

Πριν λίγους μήνες αντίστοιχα, στις 24 Δεκεμβρίου 2013, ένας 47χρονος και μια 33χρονη (επίσης ΡΟΜΑ) εισήλθαν σε οικία 86χρονου -και πάλι στο χωριό του Ασπρόπυργου, και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το ποσό των 2.000 ευρώ.

Η άμμος, όμως, στην κλεψύδρα είχε αρχίσει να λιγοστεύει επικίνδυνα για τους φερόμενους ως δράστες.

Οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι της νοτιοδυτικής Ευρυτανίας, εκεί όπου είχαν σημειωθεί τα περιστατικά κλοπών, είχαν ενημερωθεί από τους άνδρες της Ασφαλείας Καρπενησίου ώστε σε περίπτωση που αντιληφθούν ύποπτες κινήσεις, να ειδοποιήσουν άμεσα την αστυνομία. Όπως και τελικά έγινε. Τα θύματα των κλοπών αναγνώρισαν τα άτομα που πριν λίγους μήνες είχαν μπει στα σπίτια τους και -όπως όλα δείχνουν- είχαν «ξαφρίσει» τα λεφτά τους.

Η Ασφάλεια Καρπενησίου, αφού έλαβε γνώση των καταγγελιών των κατοίκων του Ασπροπύργου, κατάφερε να φθάσει στα ίχνη των τεσσάρων ατόμων. Στο αυτοκίνητο στο οποίο εντοπίστηκαν βρέθηκαν είδη προικός, τα οποία χρησιμοποιούσαν, όπως φαίνεται, για «κάλυμμα» ώστε να αποκτούν πρόσβαση στα σπίτια ηλικιωμένων.

Οι φερόμενοι ως δράστες δεν ομολόγησαν την εμπλοκή τους στις υποθέσεις. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ όπως αναφέρθηκε, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.