Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Περιφέρεια

Λαμία: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 50χρονο - Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα, στο ύψος του Νοσοκομείου
Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών στη Γερμανία, συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς
Τραγωδία στη Μαλεσίνα: 16χρονος πήρε το οικογενειακό αυτοκίνητο για βόλτα και σκοτώθηκε λίγο έξω από το χωριό
Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε στη Λαμία. Συνελήφθησαν 14 άτομα, κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικές ουσίες, χρήματα. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας: Νεκρός 45χρονος από κεραυνό
Ανησυχία στη Λαμία από τις επιθέσεις αγνώστου με αιχμηρό αντικείμενο σε ανήλικους μαθητές
Ανάβρα Φθιώτιδας: Θρήνος για τον θάνατο 9χρονου αγοριού που έπεσε από το ποδήλατό του
Σοκαριστικό βίντεο από το πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική Αθηνών Λαμίας με 4 νεκρούς, μεταξύ αυτών και ένα 3χρονο παιδί - Προσοχή σκληρές εικόνες
44χρονος Λαμιώτης συνελήφθη για παιδική πορνογραφία. Εντοπίσθηκαν ψηφιακά του ίχνη από τις Αρχές των ΗΠΑ
Αγρίνιο: Πιστοί προσκύνησαν ένα… κάστανο που είχε βράσει ο Όσιος Παΐσιος

Τουριστική προβολή της Περιφ. Στερεάς Ελλάδας στο εξωτερικό. Σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συμμετέχει και η Ευρυτανία

Σε δύο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό θα συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις επόμενες 15 ημέρες. Η Οικονομική Επιτροπή τη Περιφέρειας συνεδρίασε στις 17 Φεβρουαρίου και ενέκρινε την οικονομική δαπάνη για την συμμετοχή στις εκθέσεις που ανέρχεται στις 18.000 ευρώ.

perifereia-tourismos1

Ενέργειες  προβολής της Στερεάς Ελλάδας στο εξωτερικό προωθεί πολύ συχνά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παρά τα λίγα οικονομικά που προβλέπει ο προϋπολογισμός για την προβολή. Το τουριστικό "προϊόν" αποτελεί σημαντικό οικονομικό πόρο και πρέπει να προωθείται.

Συγκεκριμένα οι τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετέχει η Περιφέρεια είναι: Η έκθεση ITF 2014 στο Βελιγράδι Σερβίας από αύριο Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 και η έκθεση ΙΤΒ 2014στο Βερολίνο Γερμανίας από Τετάρτη 5 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.

Η οικονομική επιτροπή διέθεσε συνολικά μέχρι του ποσού των 18.000 ευρώ (με ΦΠΑ) για τα έξοδα συμμετοχής στις δύο εκθέσεις, τη διαμονή και μετακίνηση νομαρχιακών συμβούλων που θα συμμετέχουν στις εκθέσεις και την ενοικίαση των περιπτέρων.

Ειδικότερα, τα ποσά διατέθηκαν ως εξής: α) κόστος συμμετοχής 2.500 ευρώ για το περίπτερο στο Βελιγράδι και 3.200 για το περίπτερο στο Βερολίνο, β) για την μεταφορά τουριστικού υλικού μέχρι το ποσό των 5.000 ευρώ, γ) για την υποστήριξη του περιπτέρου όπως μεταφράσεις κ.τ.λ. μέχρι το ποσό των 2.000, δ) για λοιπά έξοδα όπως διαμονή-μετακίνηση και τυχόν απρόβλεπτα έξοδα και εφόσον αυτά καλύπτονται μέχρι το ποσό των 5.300 ευρώ.

 

Ειδικότερα για την έκθεση στο Βερολίνο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει με το ποσό των 3.200 ευρώ ως ενοίκια χώρου στο μεγάλο περίπτερο που θα συμμετέχει ο Ε.Ο.Τ. το οποίο θα κοστίσει συνολικά περίπου 140.000 ευρώ. Τέλος εγκρίθηκε η "μετακίνηση εκτός έδρας μελών του περιφερειακού συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις εκθέσεις".