Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Τρεις Ευρυτάνες στο «βουνό των Θεών». Μπίκα, Κολόκα & Λαμπράκης σε αγώνα ορειβατικού σκι στον Όλυμπο

Στο μυθικό βουνό του Ολύμπου στράφηκε πριν λίγες ημέρες το ενδιαφέρον των φίλων του ορειβατικού σκι, καθώς εκεί (στην τοποθεσία Βρυσοπούλες, για την ακρίβεια) πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά διοργάνωση «Olympus Ski Mountaineering Team Race», που περιελάμβανε τον ομαδικό αγώνα του 23ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και τον «Open» ομαδικό αγώνα.

labrakis-olympos

Μεταξύ των σαράντα αθλητών που πήραν μέρος στον -ξεχωριστό, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικό- αγώνα είχαμε και τρεις (3) ευρυτανικές συμμετοχές. Η 22χρονη Δήμητρα Μπίκα (ΕΟΣ Καρπενησίου, 2η φωτο), μέλος της Εθνικής Ομάδας Ορειβατικού Σκι, κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση την 1η θέση στον ομαδικό αγώνα γυναικών (με ταίρι τη Μ. Καλογήρου του ΕΟΣ Ιωαννίνων), με χρόνο 3ω και 45’, σχεδόν δύο ώρες πιο γρήγορα από την δεύτερη ομάδα.

Η ομάδα της έτερης αθλήτριας του ΕΟΣ Καρπενησίου, Φωτεινής Κολόκα (3η φωτο) εγκατέλειψε τον αγώνα, αν και η ίδια κατάφερε να τερματίσει. Ο Αλέξανδρος Λαμπράκης (Ορειβ. Καταφύγιο Βελουχίου, φωτο πανω), τέλος, συμμετείχε στον ανοικτό ομαδικό αγώνα ανδρών.

Οι χιονοδρόμοι του πανελλήνιου πρωταθλήματος κλήθηκαν να καλύψουν περίπου 2000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, και αντίστοιχα στον open αγώνα, σχεδόν 1700μ., σε έναν αγώνα όπου όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν πραγματική μάχη με τα όρια και τις αντοχές τους.

Όπως λέει, όμως, στα «Ευρυτανικά Νέα» η Δήμητρα Μπίκα, «…η δυσκολία του ορειβατικού σκι είναι ταυτόχρονα και η μαγεία του».

Έτσι εξηγείται ίσως και η άνθηση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το άθλημα στα ελληνικά βουνά...

mpika-olympos

koloka-olympos