Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

2η Θέση οι Ευρυτάνες αθλητές σε αγώνες Ορειβατικού σκι στον Όλυμπο

Ο ΕΟΣ Καρπενησίου συμμετείχε με αποστολή 7 ατόμων

alt

H Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης και ο Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία  το Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυριακή 1η Απριλίου αγώνες ορειβατικού σκι στον Όλυμπο στην τοποθεσία Βρυσοπούλες. {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο ατομικός αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ενώ τη Κυριακή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ομάδων και ο αγώνας  Open(μη αθλητών).Ο καιρός βοήθησε τη διοργάνωση και η ποιότητα του χιονιού ήταν εξαιρετική. 

Έμπνευση για τη διοργάνωση αποτέλεσε η συμπλήρωση 100 χρόνων από την  πρώτη ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου τον Αύγουστο του 1913 από τους ΕλβετούςFrederic Boissonas και Daniel Baud-Bovy με οδηγό τους τον Χρήστο Κάκκαλο. 

Ο αγώνας του Ολύμπου άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων και μίας σειράς διεθνών  αγώνων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια , με στόχο τη παγκόσμια προβολή των ελληνικών βουνών , των δυνατοτήτων τους και της ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς τους. Οι αγώνες έγιναν με την παρουσία του τεχνικού συμβούλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (ISMF), Jordi Canals. Σκοπός της παρουσίας του τεχνικού συμβούλου είναι η ένταξη των αγώνων του Ολύμπου στο Διεθνές Πρόγραμμα των Αγώνων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι το 2013.

 Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία. Οι διαδρομέςεξελίχθησαν μεταξύ των κορυφών του Αγίου Αντωνίου, του Σκολιού και του Χριστάκη. Οι αθλητές έτρεξαν διαδρομές υψομετρικής διαφοράς, 1480μ. (ατομικός αγώνας, διαδρομή Α), 710μ. (ατομικός αγώνας, διαδρομή Β), 2141μ. (ομαδικός αγώνας, διαδρομή Α) και 1336μ. (ομαδικός αγώνας, διαδρομή Β). 

Την πρώτη θέση στην μεγαλύτερη διαδρομή των αγώνων κατέλαβε η ομάδα του Reitter Philip από τη Γερμανία και του Αρώνη Πλάτων (2.35'20''), τη δεύτερη θέση η ομάδα του Ματράς Σλάβεκ και Κωστόπουλου Νίκου (2.42'.54'') και την τρίτη θέση η ομάδα του Καμπουρόπουλου Αλέξανδρου και του Καλογερόπουλου Γρηγόρη (2.49'.23'').

alt

alt

alt

alt

Ο Ε.Ο.Σ Καρπενησίου συμμετείχε με τη Δήμητρα Μπίκα (που ενώ κατείχε τη πρώτη θέση είχε πτώση στη τελευταία κατάβαση του ατομικού και εγκατέλειψε με  ελαφρύ τραυματισμό στο γόνατο) και τη Φωτεινή Κολόκα που κατέλαβε  τη 2η Θέση στο Πανελλήνιο ατομικό και την 3η θέση στον αγώνα ομάδων.

Ο Αλέξανδρος Λαμπράκης και ο Ελευθερίου Δημήτριος έλαβαν μέρος στη διαδρομή Open ομάδων και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση.

Επίσης τη διοργάνωση στελέχωσαν και τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου, Λελούδης Μπάμπης, Ντρίβας Δημήτρης και Κολοκύθας Νεκτάριος.