Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Περιφέρεια

Λαμία: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 50χρονο - Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα, στο ύψος του Νοσοκομείου
Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων & ποτών στη Γερμανία, συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς
Τραγωδία στη Μαλεσίνα: 16χρονος πήρε το οικογενειακό αυτοκίνητο για βόλτα και σκοτώθηκε λίγο έξω από το χωριό
Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε στη Λαμία. Συνελήφθησαν 14 άτομα, κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικές ουσίες, χρήματα. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανησυχία στη Λαμία από τις επιθέσεις αγνώστου με αιχμηρό αντικείμενο σε ανήλικους μαθητές
Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας: Νεκρός 45χρονος από κεραυνό
Ανάβρα Φθιώτιδας: Θρήνος για τον θάνατο 9χρονου αγοριού που έπεσε από το ποδήλατό του
Σοκαριστικό βίντεο από το πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική Αθηνών Λαμίας με 4 νεκρούς, μεταξύ αυτών και ένα 3χρονο παιδί - Προσοχή σκληρές εικόνες
44χρονος Λαμιώτης συνελήφθη για παιδική πορνογραφία. Εντοπίσθηκαν ψηφιακά του ίχνη από τις Αρχές των ΗΠΑ
Αγρίνιο: Πιστοί προσκύνησαν ένα… κάστανο που είχε βράσει ο Όσιος Παΐσιος

Οικ/κη Επιτροπή Στερεάς. Πάνω από 250.000 ευρώ για έργα και προμήθειες. Έργα οδοποιίας αλλά και αγορά… φωτογραφικής μηχανής

Με πέντε (5) θέματα για την Ευρυτανία -από τα συνολικά 57 που συζητήθηκαν- συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014, στη Λαμία.

perifereiako-symboulio

Αρχικά, τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν τα πρακτικά δύο διαγωνισμών που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο διάστημα και αφορούσαν έργα οδοποιίας.

Πιο αναλυτικά, η προμήθεια ασφαλτομίγματος για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας, αρχικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, ανατέθηκε στην εταιρεία «Φλωράκης Λάμπρος & ΣΙΑ Ο.Ε.», η οποία προσέφερε για το ασφαλτόμιγμα τιμή μονάδας ανά tn 58,85 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ.

Ακόμη, το έργο της βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου Φιδάκια - Αγία Βλαχέρνα, ύψους 240.000 ευρώ με τον Φ.Π.Α., ανατίθεται στον Λάππα Βασίλειο του Δημητρίου, που προσέφερε έκπτωση της τάξης του 12%.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως για το εν λόγω έργο, ο κ. Χρονάς ψήφισε θετικά και ζήτησε το έργο να γίνει με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Ταμείο.

Εντωμεταξύ, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να διενεργηθούν διαγωνισμοί για τον καθαρισμό των χώρων των υπηρεσιών που εδρεύουν στην Π.Ε. Ευρυτανίας ύψους 17.000 ευρώ, καθώς και για τη μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2014-2015, προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ (αναλυτικές πληροφορίες σε σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδας).

Τέλος, εγκρίθηκαν δαπάνες ύψους 8.284,76 ευρώ, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν σε συντήρηση και αναγόμωση πυροσβεστήρων (ποσό 300 ευρώ περίπου), προμήθεια ανταλλακτικών και συντήρηση μηχανημάτων (5.500 ευρώ περίπου), προμήθεια λογισμού υλικού πάνω από 2.000 ευρώ και αγορά φωτογραφικής μηχανής και κάρτας μνήμης για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, ύψους 241,39 ευρώ.