Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Σφάλμα
  • JFolder::files: Η διαδρομή δεν οδηγεί σε φάκελο:
Ειδοποίηση
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/images2014/mouseio-palia-biniani-kataggelia-souki

«Το παραμελημένο Μουσείο Π. Βίνιανης». Για αδιαφορία καταγγέλλει τον δήμο Αγράφων κάτοικος του χωριού (ΦΩΤΟ)

«Παραμελημένο, ελλείψει χρηματοδότησης από τον δήμο Αγράφων, παραμένει το Μουσείο και ο οικισμός Παλαιάς Βίνιανης, ένα από τα ιστορικότερα σημεία της νεότερης Ελλάδας, που θα μπορούσαν μάλιστα να λειτουργήσουν και ως κέντρο ιστορικής πληροφόρησης και να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση στον νομό Ευρυτανίας», αναφέρει στην επιστολή της προς τα «Ευρυτανικά Νέα» η κα Βούλα Σούκη, μόνιμη κάτοικος της Παλιάς Βίνιανης.

1

«Την ίδια στιγμή», συμπληρώνει, «... ο δήμος σπαταλά κονδύλια για εργασίες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με πολύ χαμηλή χρηματοδότηση, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για τη σωστή λειτουργία και προβολή του Μουσείου και του ιστορικού οικισμού, του επί δεκαετίες αφημένου στο έλεος ασυνόδευτων ζώων».

Αφορμή για την επώνυμη καταγγελία στάθηκε η απροθυμία - αδιαφορία, όπως σημειώνει, του δήμου Αγράφων στο επίμονο αίτημά της να κοπούν τα χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Π. Βίνιανης. Η αναφορά που συνέταξε εστάλη προς τον δήμο Αγράφων (αρ. πρωτ.: 5852/16-06-2014) και κοινοποιήθηκε προς την Π.Ε Ευρυτανίας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υ.Γ: Μετά τη σχετική κινητοποίηση της καταγγέλλουσας και πριν τη δημοσίευση του παρόντος, ο δήμος Αγράφων, όπως μας ενημέρωσε η κα Σούκη, επιμελήθηκε του κοψίματος και των υπολοίπων χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

"Στις 12-06-2014 (μετά από οχλήσεις 2-3 εβδομαδιαίως κατά το διάστημα Απριλίου - Μαΐου 2014) ο Δήμος Αγράφων έστειλε συνεργείο πέντε (5) ατόμων, έναν (1) έκτακτο που διέθετε χορτοκοπτικό και τέσσερις (4) μόνιμους εργάτες για να κόψουν τα χόρτα του προαύλιου χώρου του Μουσείου Βίνιανης. Αφίχθησαν στις 11.30΄ και αναχώρησαν στις 13.20΄ με αποτέλεσμα να καθαριστούν τα χόρτα μόνο σε 50 τ.μ. από τα 600 τ.μ. του χώρου του Μουσείου. Ο έκτακτος εργάτης έκοβε και οι τέσσερις κοίταζαν ή σκούπισαν κάποια φύλλα στο πλακόστρωτο.

ΝΑΙ χρησιμοποιήθηκε κοινή ΣΚΟΥΠΑ.

1. Θα κοστολογήσει κάποιος αρμόδιος του Δήμου Αγράφων πόσο κόστισε το κόψιμο χόρτων σε έκταση 50 τ.μ.; (πέντε (5) μεροκάματα και βενζίνη μετάβασης).

2. Θα δικαιολογήσει κάποιος αρμόδιος του Δήμου Αγράφων από πότε λόγω κακής οργάνωσης ο Έλληνας εργαζόμενος φτάνει στο χώρο εργασίας του στις 11.30΄και αποχωρεί στις 13.20’;

3. Θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος γιατί χρησιμοποίησαν έκτακτο εργάτη που διέθετε χορτοκοπτικό και δεν επισκευάζουν το χορτοκοπτικό του Δήμου ώστε να το χειρίζονται οι μόνιμοι χωρίς απασχόληση εργάτες;

4. Θα απαντήσει κάποιος αν δικαιολογείται η σπατάλη τόσων εργατοωρών όταν ο οικισμός της Παλαιάς Βίνιανης και του Μουσείου δεν φωτίζεται, από οικονομική αδυναμία του Δήμου να αντικαταστήσει τους καμένους λαμπτήρες, όταν δεν επισκευάζεται η αυλόθυρα του Μουσείου με κίνδυνο να πέσει σε ανυποψίαστο επισκέπτη, όταν δεν έχει βαφεί εσωτερικά το Μουσείο λόγω υγρασίας και νεροσταλαγμάτων από τα διαλυμένα παράθυρα, όταν ο δρόμος που δίνει πρόσβαση στο Μουσείο είναι άβατος αφού το χώμα παρασύρθηκε και επίστρωση με χαλίκια δεν έγινε την τελευταία τετραετία, όταν η προβολή του Μουσείου στο Διαδίκτυο διακόπηκε για οικονομικούς λόγους και ο Δήμος Αγράφων ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ;".

{gallery}mouseio-palia-biniani-kataggelia-souki:::0:0{/gallery}