Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Εκδικάστηκε η ένσταση Δημητρόπουλου στη Λαμία. Σε 15 ημέρες αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου

Στο διοικητικό πρωτοδικείο Λαμίας, εκδικάστηκε χθες Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, η ένσταση του Χρήστου Δημητρόπουλου, υποψήφιου δημάρχου Αγράφων, και της ομάδας του κατά των αποφάσεων του πρωτοδικείου Καρπενησίου που έθεσαν τον συνδυασμό εκτός στις εκλογές του Μαΐου.

dimitropoulos---mpampalis-dikast-karpen

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, καθώς η απόφαση του πρωτοδικείου θα κρίνει τη διεξαγωγή ή όχι επαναληπτικών εκλογών στον δήμο Αγράφων. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί επαναληπτική εκλογική διαδικασία, αυτή είναι, αποκλειστικά και μόνο, ανάμεσα τους συνδυασμούς Δημητρόπουλου και Μπαμπαλή.

Όπως έγινε γνωστό, η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης θα ανακοινωθεί σε διάστημα 15 - 20 ημερών.

Στην ένσταση που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού, Χρήστος Δημητρόπουλος και συνυπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού καθώς και όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι, συνολικά 138 άτομα, ζητούν να ακυρωθούν οι τρεις συγκεκριμένες αποφάσεις του πρωτοδικείου Καρπενησίου με τις οποίες τέθηκε εκτός εκλογών ο συνδυασμός.

Χθες το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Λαμίας βρέθηκαν περίπου σαράντα άτομα εκ μέρους των δύο πλευρών.

Τα "όπλα" του  Δημητρόπουλου [ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ]

Ο συνδυασμός του Χρήστου Δημητρόπουλου κατέθεσε, με τη βοήθεια τριών δικηγόρων μια πλήρως εμπεριστατωμένη για τους ίδιους, ένσταση στο διοικητικό πρωτοδικείο Λαμίας με την οποία ζητούν να ακυρωθούν οι εκλογές και να γίνουν επαναληπτικές εκλογές στα Άγραφα.

Και δεν είναι μόνο η ένσταση επί της αρχικής απόφασης που έχει καταθέσει ο Δημητρόπουλος. Στον φάκελο περιλαμβάνονται και μια σειρά άλλων ζητημάτων που προέκυψαν κατά την εκλογική διαδικασία, όπως είναι η μη αναγραφή του δήμου που είναι υποψήφιος δήμαρχος, σε κάποια ψηφοδέλτια του Θεόδωρου Μπαμπαλή, ή σε κάποια άλλα ψηφοδέλτια η προαπαιτούμενη αλφαβητική σειρά των ονομάτων των υποψηφίων.

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο που έχει διαπιστωθεί από την έρευνα στα ψηφοδέλτια, προέκυψε ότι αυτά δεν ήταν στις σωστές διαστάσεις που προβλέπει ο νόμος, και σύμφωνα με το άρθρο 259 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων όπως ισχύει αλλά και απόφαση του ΣτΕ αρ. 1980/2007, επιφέρει την ακυρότητα των εκλογών λόγω αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Συνολικά, έχουν εντοπιστεί 5 συγκεκριμένες παρατυπίες στον συνδυασμό του Θεόδωρου Μπαμπαλή οι οποίες, όπως ισχυρίζονται στην ένστασή τους η ομάδα Δημητρόπουλου, δεν ελέγχθηκαν προσηκόντως από το πολυμελές πρωτοδικείο Ευρυτανίας κατά την έκδοση της αρχικής απόφασης (αρ. 5/2014), γεγονός που μαρτυρά τουλάχιστον "παράβαση του ίσου μέτρου κρίσεων", όπως αναφέρουν στην ένστασή τους.

... και τα "Ευρυτανικά Νέα" 

Εντωμεταξύ ένα ρεπορτάζ των «Ευρυτανικών Νέων» όπου φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Θεόδωρου Μπαμπαλή μετά τις εκλογές, υποδεικνύεται ως στοιχείο στην ένσταση που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη από τους δικαστές του πρωτοδικείου Καρπενησίου, σύμφωνα με την ένσταση.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το πολυμελές πρωτοδικείο Καρπενησίου εξάντλησε την αυστηρότητά του στην τυπική παράλειψη των υπεύθυνων δηλώσεων, ενώ αντιθέτως δεν υπέδειξε την ίδια αυστηρότητα κατά τον έλεγχο των τυπικών δικαιολογητικών του συνδυασμού του κ. Μπαμπαλή.

"... είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Ευρυτανικά Νέα", συνομολόγησε την ύπαρξη των ανωτέρω παρατυπιών, που κατά τη δήλωσή του καλύπτονται εφόσον έτσι εγκρίθηκαν από την απόφαση ανακήρυξης του συνδυασμού", αναφέρεται στην ένσταση του Χρήστου Δημητρόπουλου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο κ. Δημητρόπουλος ζητά: Να γίνει δεκτή η αίτησή του, να ακυρωθούν οι προσβαλλόμενες πράξεις και οι εκλογές του Μαΐου 2014, να τροποποιηθούν οι αποφάσεις 5/2014 και 8/2014 του πολυμελούς πρωτοδικείου Ευρυτανίας και να ανακηρυχτεί υποψήφιος, για τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Αγράφων, ο συνδυασμός "ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" και να διαταχθεί η επανάληψη των εκλογών στον δήμο Αγράφων.