Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Στα Κέδρα το εφετινό αντάμωμα των Σαρακατσαναίων Ευρυτανίας & Αιτωλοακαρνανίας - Στις 19 & 20 Ιουλίου

Η «καρδιά» των Σαρακατσαναίων της Αιτωλοακαρνανίας και της Ευρυτανίας χτυπάει φέτος, για πρώτη φορά, στα Αγραφιώτικα βουνά, και ειδικότερα στα Κέδρα, στην τοποθεσία «Πλατανιάς». Εκεί θα πραγματοποιηθεί, το διήμερο 19 και 20 Ιουλίου, το Αντάμωμα (για 12η συνεχόμενη χρονιά) του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου - Ξηρομέρου - Ευρυτανίας.

antamoma-kedra-2014

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο (19/7) το βράδυ θα διοργανωθεί γνήσιο σαρακατσάνικο γλέντι και την επομένη, Κυριακή 20 Ιουλίου, το πρωί, θα παρουσιαστούν από τα μέλη του συλλόγου σαρακατσάνικοι χοροί και το δρώμενο «Σταυραδέρφια», για να ακολουθήσει στη συνέχεια ο χορός των Γερόντων και τέλος, γλέντι για όλους.

Η ζωντανή ορχήστρα θα αποτελείται από τους: Νίκο Γιαννακό, Γιώργο Γόγολο και Κατερίνα Λιάκου - Μπόνια στο τραγούδι, τον Γρηγόρη Γάκη στο κλαρίνο, τον Δημήτρη Μπόγδο στο βιολί και τον Β. Γιαννακό στα κρουστά.

«Σας καλούμε όλους για ένα ξεχωριστό αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα αγραφιώτικα βουνά. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι», αναφέρει ο σύλλογος στην πρόσκλησή του.