Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Επίσκεψη στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων

Δεκτός από τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο τον Γ΄ έγινε ο Πρόεδρος της εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, κ. Φώτης Κουλαρμάνης, την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 στην έδρα του Πατριαρχείου μας στα Ιεροσόλυμα, με την παρουσία και του Αγίου Εξάρχου του εν Ελλάδι Παναγίου Τάφου, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ. Δαμιανού Πάνου.

koularmanis-patriarxis1

Κατά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, αφού εξέθεσε το επιστημονικό, πνευματικό και πολιτιστικό έργο της εταιρείας, προσέφερε στον Πατριάρχη τον τόμο «Η προσφορά της Εκκλησίας την δεκαετία του 1940», που εξέδωσε η Εταιρεία και προσκάλεσε τον προκαθήμενο του Πατριαρχείου να επισκεφθεί μελλοντικά την Ελλάδα και να τιμηθεί από την Εταιρεία.

Παράλληλα, ο Πατριάρχης επέδωσε στον κ. Κουλαρμάνη τον τόμο που εξέδωσε το Πατριαρχείο το έτος 2010 «Η ιστορία της εκκλησίας του Πατριαρχείου».

 

Κατά τη συνάντηση ο Μακαριότατος τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά το Πατριαρχείο στον χώρο των Αγίων Τόπων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μοναστήρια και τα προσκυνήματά μας από τη έλλειψη μοναχών και την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της Πατριαρχικής Σχολής με έλληνες μαθητές, που φοιτούν δωρεάν και στην οποία διδάσκουν έλληνες καθηγητές, εφαρμόζοντας το ελληνικό πρόγραμμα σπουδών, διδάσκοντας ταυτόχρονα δε την αραβική και εβραϊκή γλώσσα.