Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Εθελοντισμός στα μονοπάτια της Ευρυτανίας. Δεκαήμερη δράση από τον αθηναϊκό σύλλογο Βριλησσός

Στο Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας θα βρεθούν από τις 14 έως τις 24 Αυγούστου τα μέλη της φυσιολατρικής κίνησης «Βριλησσός», με σκοπό την περιήγηση στα βουνά της Ευρυτανίας και ταυτόχρονα τη σήμανση και τον καθαρισμό των μονοπατιών.

brilissos-xelidona1

Η δράση του συλλόγου, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια εθελοντικής εργασίας στα μονοπάτια της Ελλάδας, πραγματοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Καρπενησίου, του συλλόγου Μικροχωριτών και της Κοινότητας Επινιανών Αγράφων. Τα μέλη της ομάδας θα διανυκτερεύουν στο σχολείο του Νέου Μικρού Χωριού.

Το πρόγραμμα

Κατά την παραμονή τους στην Ευρυτανία, τα μέλη του Βριλησσού θα αναλάβουν τον καθαρισμό του παλιού μονοπατιού που οδηγεί από το Παλαιό Μικρό Χωριό στην κορυφή «Άνθρωπος» και από εκεί στην κόψη των Αη Λιάδων και την κορυφή της Χελιδόνας, καθώς και τον καθαρισμό του μονοπατιού από το Ν. Μικρό Χωριό στην κορυφή Τσιρί στα 1078μ.

Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερήσιο καθαρισμό στο πετρόκτιστο μονοπάτι του Ασπρορέματος, που ξεκινά από τα Επινιανά του δ. Άγραφων. «Το μονοπάτι του 18ου αιώνα, λαξευμένο στα τοιχώματα του φαραγγιού, κατασκευασμένο στα βάθη των αιώνων, οδηγεί στον ποιμενικό οικισμό του Ασπρορέματος», αναφέρουν σχετικά τα μέλη της ομάδας.

Τη δράση θα στηρίξει ο εκπαιδευτής του συλλόγου και οδηγός βουνού Δημήτρης Μπουραζάνης.

Από το 2005, ο Βριλησσός έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις Ράχες Ικαρίας, στη Σκιάθο, στο Ζαγόρι, στην Κέρκυρα, στο Φιλότι Νάξου, στα Χάνια Πηλίου, στη Νότια Ρόδο, στην Όλυμπο Καρπάθου κ.α.