Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Εκδρομή - προσκύνημα στην Εύβοια πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αγράφων

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, στο Προκόπι της Εύβοιας, πραγματοποίησε στις 22 Ιουνίου ο Σύλλογος Αγράφων, με τη συμμετοχή αρκετών μελών και φίλων του συλλόγου.

sillogos-agrafwn-eyboia1

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ενημέρωση για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής (Χαλκίδα: ονομασία - ιστορία - πολιτισμός, γέφυρα του Ευρίπου και επιστημονική ενημέρωση για το φαινόμενο της παλίρροιας), καθώς και εκκλησιασμό και προσκύνημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου στο Προκόπι.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Πήλι, ένα παραθαλάσσιο χωριό. Ακολούθησε επιστροφή στο Προκόπι για φαγητό και διασκέδαση με χορό και τραγούδι, «…σε μια πανέμορφη τοποθεσία κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών, θυμίζοντας το χωριό μας», όπως τόνισαν οι διοργανωτές.

Η επιστροφή έγινε αργά το βράδυ, το κέφι όμως δεν σταμάτησε ούτε μέσα στο λεωφορείο, με τραγούδια και ανέκδοτα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η ξενάγηση έγινε από τον πρόεδρο του συλλόγου, οποίος και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι αντίστοιχες εκδρομές θα συνεχιστούν και στο μέλλον, «…προκειμένου οι πατριώτες να βρισκόμαστε όλοι μαζί».