Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ο απολογισμός του εξαμήνου. Σχεδόν 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους - Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα

Σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, σημειώνεται ότι «…η συστηματική και στοχευμένη παρουσία των αστυνομικών των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στους νομούς Ευρυτανίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχει ως αποτέλεσμα να καταπολεμούνται σε καθημερινή βάση παραβατικές συμπεριφορές, που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.

astynomia-mploko-fthiotida1

Με κύριο μέλημα την άμεση αστυνομική ανταπόκριση, δόγμα της οποίας αποτελεί ‘Η Αστυνομία κοντά στον Πολίτη’, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, στην καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό μη νόμιμων αλλοδαπών, στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου, της επαιτείας, αλλά και άλλων παραβατικών συμπεριφορών».

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, οι αστυνομικοί της Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν 31.359 ελέγχους ατόμων, προσήγαγαν 3.674 άτομα και προέβησαν στη σύλληψη 880 ημεδαπών και αλλοδαπών, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Πιο αναλυτικά, καταγράφηκαν 99 συλλήψεις για κλοπές και διαρρήξεις, 248 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 306 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και 84 για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις. Επίσης κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες (ηρωίνη, ακατέργαστη κάνναβη, ναρκωτικά δισκία κ.λπ.), όπλα (κυνηγετικά, μαχαίρια, στιλέτα, σιδερογροθιές, γκλοπς κ.λπ.), είδη λαθρεμπορίου (λαθραία πακέτα τσιγάρων και αδασμολόγητος καπνός), είδη παρεμπορίου (CDs, DVDs κ.λπ.), διαρρηκτικά εργαλεία, προϊόντα κλοπών κ.α.