Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Εμπειρία παγκοσμίου επιπέδου για δύο Ευρυτάνες αθλητές του Kick Boxing! Αγωνίστηκαν στην Ιταλία με τα ελληνικά χρώματα

Στο Ρίμινι της Ιταλίας βρέθηκαν οι δύο έφηβοι αθλητές του Α.Σ. TaeKwon - Do Ευρυτανίας, Βασίλης Ντάλλας και Σπύρος Κολοκώτσιος, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing της Wako με την Εθνική Ελλάδος.

taekwondo-italia1

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου αναχώρησε η εθνική μας ομάδα για το Ρίμινι της Ιταλίας, για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing  παίδων - κορασίδων - εφήβων - νεανίδων. Μεταξύ αυτών και η ευρυτανική αποστολή.

Μετά από έντονους και εντατικούς ρυθμούς προπόνησης και προετοιμασίας οι αθλητές του Α.Σ. Tae Kwon Do Ευρυτανίας, Ντάλλας και Κολοκώτσιος, βρέθηκαν στο Rimini της Ιταλίας, για να συμμετάσχουν με την Εθνική ομάδα του kick boxing,  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο διεξήχθη από 6 -14 Σεπτεμβρίου 2014.

Το σκληρό και απαιτητικό πρόγραμμα προετοιμασίας είχαν αναλάβει οι προπονητές του συλλόγου Σταύρος και Νίκος Ζαρμακούπης.

Σε αυτή την πολύ σπουδαία Παγκόσμια διοργάνωση έλαβαν μέρος σύλλογοι από 61 χώρες με 2245 συνολικά αθλητές.

Η 54μελής Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από: τον αρχηγό της αποστολής κ. Μιχάλη Τριανταφύλλου, που είναι και ο Πρόεδρος της ΠΟΚ, δύο διεθνής διαιτητές, εννέα προπονητές, μεταξύ αυτών και ο δικός μας Σταύρος Ζαρμακούπης και 42 αθλητές και αθλήτριες ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι δικοί μας έφηβοι Βασίλης Ντάλλας και Σπύρος Κολοκώτσιος. 

Ο Ντάλλας αγωνίστηκε στην κατηγορία light contact και kick light (-47 κιλά). Στην πρώτη κατηγορία δυστυχώς έχασε, λίγο άδικα, τον αγώνα με τον Κροάτη αθλητή στις παρατηρήσεις.

Γεμάτη ελπίδες για μια διάκριση ήταν η συμμετοχή του στη δεύτερη κατηγορία, αφού κατάφερε να φτάσει στην εξάδα, αλλά στον αγώνα με τον αθλητή της Σλοβακίας έχασε στα σημεία. 

Ο Κολοκώτσιος συμμετείχε στην κατηγορία light contact και kick light (-57 κιλά). Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του όμως αφού η κλήρωση, και στα δύο στυλ, έμελε να είναι με τον ίδιο αθλητή και παρ’ όλο που κατάφερε να βρεθεί στη δεκάδα έχασε με πολύ μικρή διαφορά. 

Οι δύο αθλητές μας, παρόλο που δεν κατάφεραν να φέρουν στις αποσκευές τους τις πολυπόθητες διακρίσεις που επιζητούσαν, ως αποζημίωση της σκληρής τους προσπάθειας, επέστρεψαν χαρούμενοι και γεμάτοι από νέες εμπειρίες, αφού αγωνίστηκαν για την Εθνική  παίρνοντας και το βάπτισμα του πυρός συμμετέχοντας σε μια τόσο σπουδαία και Παγκόσμια διοργάνωση.   Ο επόμενος στόχος τους στο αθλητικό τους καλεντάρι είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2014.