Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

ev media-logo

Επτά (7) κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς στην Ευρυτανία. Ακόμα κλειστό το Νηπιαγωγείο Γρανίτσας

Σχεδόν δύο (2) εβδομάδες έχουν περάσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ευρυτανίας παραμένουν, έστω και αν βαίνουν σταθερά μειούμενα.

granitsa-nipiagogeio-dimotiko

Σε επτά (7) ανέρχονται συνολικά τα κενά, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Ευρυτανίας, αυτή τη στιγμή στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του νομού, κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και τους πόρους του ΕΣΠΑ. Μάλιστα, το Νηπιαγωγείο στη Γρανίτσα παραμένει ακόμα και σήμερα κλειστό, καθώς υπάρχει ένα κενό νηπιαγωγού (από τον κρατικό προϋπολογισμό).

Από τον κρατικό κουρμπανά θα πρέπει, επίσης, να αντληθούν πιστώσεις για την πρόσληψη τεσσάρων (4) δασκάλων που σήμερα απουσιάζουν από τα δημοτικά σχολεία σε Βαλαώρα, Δαφνούλα, Ραπτόπουλο και Καρπενήσι. Επιπλέον, δύο (2) κενά εντοπίζονται σε δασκάλους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ: ένα στο Ολοήμερο Τμήμα του 3ου Δ.Σ Καρπενησίου και ένα στο τμήμα ένταξης στο Ραπτόπουλο.

Σύμφωνα πάντως με όσα διαρρέουν από το υπουργείο Παιδείας, υπάρχει η πεποίθηση ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα τα κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς αναμένεται να έχουν καλυφθεί, έτσι ώστε τα μαθήματα να διεξάγονται χωρίς σημαντικά προβλήματα -και- στην πολύπαθη Ευρυτανία.